El festival Girona en Moviment s’acomiada aquest any amb una nit espectacular de dansa, on tota la recaptació va destinada a la Fundació Oncolliga Girona, per a l’ajuda al malalt de càncer i els seus familiars. Una nit explosiva de moviment amb coreografies innovadores.

Tongues

Ballet de Barcelona

Un joc constant de contrastos entre moviments extravagants i sensuals, claror i foscor, materialisme i espiritualitat. Una obra profundament humana sobre l’entesa i l’empatia, en relació rigorosa amb la musicalitat d’una selecció barroca i contemporània, a vegades hipnòtica, transcendint fronteres entre la dansa i la teatralitat, i amb una coreografia que demana una exigència física extrema als ballarins.

Coreografia: David Rodriguez i Luke Prunty

Ballarins/es: Anibal Caballero, Estela Coll, Clara del Cerro, Anna Ishii, Mikiya Kakehashi, Akane Kogure, Heyler Lameda, Reo Morikawa, Carlos Renedo, Lisa-Marie Vervoort, Juan José Alacid, Ricardo Bravo, Hitoe Nakatamari, Mai Namba, Natsumi Tsuruta.

Disseny vestuari i escenografia: David Rodriguez i Luke Prunty

Director tècnic: Sergio Gracia

Música: Steve Reich, Zoë Keating, Hasse, Vivaldi

Direcció Ballet de Barcelona: Chase Johnsey i Carlos Renedo

Durada de la peça: 35 minuts.

Carències

Eyan Dance Company

Un peça de dansa contemporània que destaca per la seva profunda emotivitat i que té un missatge de crítica social imprès en cada moviment. L'espectacle descriu el camí emocional d’una nena innocent en el qual es reflexiona sobre la carència de valors que presentem avui com a individus i que presenta la nostra societat actual.

Direcció i producció: Andrea Sala

Ballarins/es: Greta Peral, Ricardo Bravo, Aina Hauck, Carlos García, Berta Pascual, Claudia Gonzalez, Camila Rodríguez, Francesco Palmitesta, Berta Martínez.

Música: Fakear Nomine i Ibeyi

Direcció Eyan Dance Company: Andrea Sala

Durada de la peça: 45 minuts.

Casa d'àngels

Estrena mundial pel festival Girona en Moviment. Aquest és un extracte d'una peça coreogràfica més llarga que tracta sobre com percebem els nostres àngels, i que està inspirada en textos de Mercè Rodoreda.

“I damunt de les veus que venien de lluny i no s'entenia què deien, es va aixecar un cant d'àngels, però un cant d'àngels enrabiats que renyaven la gent i els explicaven que estaven davant de les ànimes de tots els soldats morts a la guerra i el cant deia que miressin el mal que s'havia fet perquè tots resessin per acabar amb el mal.” Mercè Rodoreda, Capítol XXXV de La plaça del Diamant.

Coreografia i interpretació: Alba Nadal, Luke Prunty, David Rodriguez.

Música: Vivaldi

Durada: 8 minuts