L’activitat cultural de Torroella de Fluvià es reactiva amb noves propostes aquest mes de juliol. El petit municipi altempordanès ha fet un esforç per tornar a la normalitat i generar un ambient de veïnatge i companyonia. Una de les iniciatives destacades, que ha impulsat l’Ajuntament de Torroella de Fluvià, és l’exposició de pintura de l’artista José María Guerrero Medina, amb el títol de Camps de blat a Sant Tomàs. La inauguració se celebra el 15 de juliol, a les 7 de la tarda, i l’espai escollit per a la instal·lació de les pintures ha estat la Sala d’Exposicions de Torroella de Fluvià.

Aquest conjunt d’obres està dedicat a l’entorn rural del petit nucli de Sant Tomàs de Fluvià i forma part d’una sèrie de paisatges del lloc on ha viscut l’autor des de fa més de vint-i-cinc anys.

«El paisatge que m’habita»

En la mostra a Torroella, també exhibeixen algunes de les peces que José María Guerrero va exposar a la ciutat de Girona, durant la pandèmia, amb el títol El paisatge que m’habita.

Josep Maria Guerrero relata, en el programa de mà de l’exposició, com ha gestat aquest treball pictòric: «El paisatge de l’Empordà és una faceta de la meva pintura que va adquirir gran rellevància en conviure-hi. Després de passar llargues temporades a l’estudi, on la figura és el protagonista del llenguatge pictòric, tinc la necessitat d’aspirar al color, que a conseqüència de la llum, genera una infinitat de matisos dintre d’una mateixa tonalitat». Sobre el color, l’artista afirma: «En aquesta sèrie les tonalitats són els ocres i els daurats dels camps que es produeixen en aquesta època de recol·lecció».

L’exposició es pot veure, a partir del dia 15 de juliol, els dijous, divendres i dissabtes de set de la tarda a nou del vespre, fins al 14 d’agost.

L’espai que acull aquesta mostra pictòrica és la Sala d’Exposicions, un equipament cultural de Torroella de Fluvià que antigament havia albergat les escoles del poble. Fa poc, es van fer unes reformes que han millorat la distribució dels espais i es van treure unes antigues vitrines.