Vilafant celebra aquest diumenge una de les cites més populars de l’any al municipi i que més públic atrau, la Fira del Conill i de l’artesania, que compleix la 22a edició al poble per seguir divulgant les qualitats de la carn de conill, així com les múltiples possibilitats que ofereix. Dissabte, l’activitat va començar amb propostes engrescadores com el concurs culinari per a nens, Cuina canalla, un showcooking i diferents xerrades entorn a la producció del conill i la situació del sector, i és aquest diumenge quan tindrà lloc la Fira del Conill a la plaça Major, on cada any milers de persones es donen cita per degustar algun dels tastets.

Aquesta edició, com a novetat, vol potenciar les activitats pensades per al públic infantil, amb noves propostes i nous espais per gaudir-ne. “Enguany s’amplien les propostes per a la mainada i també els espais, hi haurà una zona dedicada als jocs gegants i inflables al pàrquing nou del nucli antic. A la zona de Can Gelada, es faran diferents tallers de manualitats pensats perquè pares i nens comparteixin una estona plegats”, explica el regidor Francesc Gaspar. Així, doncs, la Fira continua amb l’interès creixent d’atraure amb més força el públic més menut i endinsar-lo dins l’univers del conill.

Moment àlgid

El moment àlgid de la Fira es tornarà a viure diumenge amb la mostra gastronòmica a la plaça Major del nucli antic, un espai que cada any es queda petit si el temps acompa­nya. La inauguració va a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Alimentació. Aleshores ja es podran començar a servir els tastets de plats de conill i de postres elaborats per vuit restaurants i una pastisseria de la comarca: Elegància del Paladar, Cuina 22; El Bar de la Plaça; Badó Restaurant; Rest. Totsompops, Rest. Carles Antoner. Restaurant Amiel-Molins, Can Jeroni i Pastisseria Parc Bosch, que un any més elaborarà les ja populars cues de conill, un producte local que com a tal reben el distintiu de la Fira de Fet a Vilafant. Tot plegat regat un any més amb vins d’Empordàlia. La degustació de cuinats dels diferents restaurants s’obtindrà per la compra d’un tiquet de 5 euros. Es deixaran de vendre tiquets a 2/4 de 3 de la tarda (14.30 h). A la mostra gastronòmica, també l’acompanya una fira d’artesania amb més d’un centenar de parades pels diferents carrers del nucli antic.

Durant el matí, la festa serà animada per l’actuació de la colla castellera Vailets de l’Empordà, al Racó del Trull. Tampoc faltarà el programa especial Ràdio en directe, emès en directe des de la plaça Major i es farà un taller a càrrec d’en Pitu Trias, a la sala Polivalent. Un altre pol d’interès seran les exposicions: una del col·lectiu de dones de Vilafant a l’Església de Sant Cebrià, i de pintura de l’Associació Clau de Sol a la rectoria, i una trobada de plaques de cava al Racó del Trull. Enguany també s’ha organitzat un concurs de xuts de precisió, a la carpa del Vilafant FC, al carrer Nou. A la tarda, encara hi haurà concerts i un espectacle de màgia.

Fira d’artesania

La Marca ‘Conill de Vilafant’, que va néixer l’any passat per apropar aquest producte local al consumidor, continua rebent tot el suport de l’Ajuntament per tal de fiançar-la, “però encara és aviat per dir que s’ha consolidat. Una nova marca comporta un procés i no sol ser d’una manera immediata. La manca de productors fa que sigui més difícil, però tenim la confiança que això tiri endavant” conclou el regidor.