L'associació local Bienestar Empuria organtiza conjuntament amb l'Ajuntament de Castelló d'Empúrires i per primer cop, l'espectacle visual "Mapping" del 50è. aniversari i concert d'òpera en directe. Es projectaran imatges i objectes virtuals de dues o tres dimensions sobre de la torre del Club Nàutic d´Empuriabrava. Es farà un recorregut per la història d'Empuriabrava acompanyat d'una interpretació en directe de les millors òperes de la història de la música. Aquest espectacle es podrà veure dijous 13 i divendres 14, a les 22.30 h, a la plaça de les Palmeres-Club Nàutic d'Empuriabrava.

Una altra novetat és la festa Holi Color Party, una batalla de colors, adreçada a tots els adolescents que vulguin participar-hi. La Holi d'Adolescents.cat és la Holi de referència a Catalunya. Compatà amb la participació dels locutors de ràdio i Dj's Ernest Codina i Roger Carandell. L'activitat està programada per divendres 14 de juliol, a les 19.00 h Passeig Marítim d´Empuriabrava - Escenari principal.

Ja dissabte, a partir de les 21.30 del vespre, serà el torn de l'espectacle central de les Festes del Carme d'enguany, que serà sense cap mena de dubte la gran Cercavila "Aiguabarreig de festa" amb els Comediants i la participació de vint entitats del municipi i cinc de comarcals. En total més de 500 persones prendran part en aquesta gran cercavila commemorativa del naixement dels 50 anys d´Empuriabrava. Es recrearan els records, els ambients, els moments, els fets i els personatges simbòlics més significatius que reflecteixen l'origen, el present i el futur d'Empuriabrava.

En acabar, l'espectacle de música i ball amb "Va parir tour", de ràdio Flaixbac. Serà una nit de música i ball, obert a tot tipus de públic, gratuïta, a càrrec dels populars presentadors i punxa discos (DJ´s) de ràdio Flaixbac: Carles Pérez, "el gran German", l'Andreu Presas i Dídac Tomas.

Els actes més tradicionals tindran lloc diumenge dia 16. La processó de la Verge del Carme pels canals d'Empuriabrava, amenitzada per la xaranga Los Labradores, en acabar sardanes amb la Cobla Rossinyolets i la Cobla Castellonina. Es presentarà la sardana inèdita "Ampuria Brava" del mestre Rafael de Mariano. Serà a les 19.00 h, als canals d'Empuriabrava i la sortida de la processó des de la zona de la bocana. Clourà la festa el gran espectacle piromusical amb gran castell de focs.