La popular cantada d´havaneres de l´Escala ja s´ha convertit en un clàssic de l´estiu a la Costa Brava. Aquest any arriba a la 39a edició i serà conduïda per l´actriu i presentadora de televisió, Txe Arana. L´organització de la Penya Blaugrana local ha aconseguit convertir, aquest acte, en una celebració multitudinària, molt especial.

L´escenari en què tindrà lloc la nit màgica serà la Platja, aquest dijous a les deu del vespre. Per crear un ambient perfecte, la penya oferirà cuques de llum, cadires i cremat, fet per la mateixa penya, al preu de 3 euros. Gaudir de la música, serà gratuït.

"No podem competir amb Calella, perquè emocionalment és una cantada molt forta, però a l´Escala comptem amb la Platja i tot és gratuït", apunta David Falgàs, president de la penya.

Una nit molt intensa

Molts grups d´havaneres voldrien actuar a l´Escala, però, perquè hi hagi més rotació, des de l´edició del 2015, els programadors ja no compten amb grups fixos.

Per a aquesta edició, els tres participants que ha escollit l´organització són els grups d´havaneres Bergantí i Port Bo, aquest últim nascut a Calella de Palafrugell, i la solista Neus Mar.

La cantada d´havaneres de l´Escala es viu intensament. La junta de la Penya hi treballa tot l´any, lligant els grups, buscant espònsors i col·laboradors. "La satisfacció és veure la Platja plena, tot l´esforç, aleshores, val la pena" afirma Falgàs, rotundament.

Des de fa molts anys que la barca, des d´on cantaven, es va subs­tituir per un escenari fix per acabar amb els problemes de la sonorització i la mala mar.

"A aquestes altures, ja es comença a respirar ambient. La gent està entusiasmada. El que tothom espera, però, és que faci bon temps, això és fonamental. Si el temps és bo estem segurs que la nit serà rodona. Els grups i la presentadora seran fantàstic. Ho tenim tot preparat", diu Falgàs.