La Festa Major de l'Escala comptarà del 22 d'agost al 3 de setembre amb més d'una cinquantena d'activitats, entre les quals hi haurà el musical infantil 'Gisela y el libro mágico', protagonitzat per la veu Disney a l'Estat espanyol i participant de la primera edició d'Operación Triunfo, Gisela.

L'espectacle de Gisela barreja les cançons de les pel·lícules més populars de Disney amb la màgia per crear una història en què una fada ha de superar mil proves i aventures per aconseguir els seus somnis. Entre els artistes que hi participen, a més de Gisela, hi ha Elsa Anka i Octavi Pujades. L'espectacle, que ha hagut de prorrogar al teatre Borràs de Barcelona, inicia la seva gira a l'Escala. Està previst pel dia 30 d'agost i es podrà veure a la Sala Polivalent.

Gisela i Octavi Pujades, que han estat presents avui a la presentació de la programació de la Festa Major, han destacat que l'espectacle "és per a tota la família i s'ho passaran bé, segur, tant petits com grans". Les entrades es poden comprar, a partir de dilluns, a l'oficina de Turisme.

D'altra banda, aquest any se celebra el desè aniversari de les Barrakes, que comptaran amb tres jornades. L'obertura serà el 28 d'agost, amb la Festa El Tour, amb Adrià Ortega i Víctor de la Torre. La segona jornada comptarà amb Sarmiento i Pirat's Sound Sistema i tancarà els concerts de Barrakes el grup Removida.

La Festa Major s'organitza un any més amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats locals, que s'involucren activament en la realització de les activitats que es duen a terme.

La Sala Polivalent acollirà els concerts i balls de Festa Major, amb grups de primer nivell com l'Orquestra Internacional Maravella o la Selvatana.

El pregoner d'aquest any serà l'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal, exdirector del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, mentre que l'exposició de la Festa Major es dedicarà aquest any a les potencialitats de la zona de Vilanera i l'encaix amb la resta d'espais i d'actuacions que s'han anat fent a l'Escala per posar en valor el paisatge i l'entorn natural del municipi.

D'altra banda, aquest any s'homenatja la Unió de Saladors Històrics amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la Festa de l'Anxova.

A nivell esportiu la Festa Major compta novament amb diverses activitats, com l'Obert de Tennis i Pàdel, la marxa nocturna, el 1er memorial Joan Canals de bàsquet, la XIV Atenea Regata de vela lleugera o la travessa de natació. Tampoc hi faltaran clàssics com la trobada gegantera, la cursa d'Objectes Flotants No identificats, el festival nàutic o el corre-mulla, que aquest any anirà precedit d'una cercavila relacionada amb l'aigua.

Del 30 d'agost al 3 de setembre, s'habilitarà un servei de transport en carrilet per anar a les fires, situades a l'esplanada de l'avinguda Francesc Macià, al preu d'un euro per trajecte. Surt cada hora entre les 20.30h i les 23.30h i passa per la plaça de les Escoles i la plaça Univers.

El cartell de la Festa Major és obra de Carla Herrera i mostra pinzellades d'activitats i objectes relacionats amb la festa envoltant el títol.