Fira d´artesania i alimentació amb gran varietat de parades i productes d´ànec de la zona, tastets a preus populars, activitats per als més petits i un espectacle pirotècnic conformen la programació de la quarta Fira de l´Ànec que organitza un any més l´associació juvenil Atalaia aquest dissabte en horari de tarda nit. Com a novetats d'enguany, destaca l´organització de la primera gran trobada de cotxes clàssics, al carrer les Moles de la Urbanització, la batucada que acompanyarà l´espectacle de foc, i una exhibició d´agilitat canina, ha explicat la presidenta de l´associació juvenil Cristina Espadalé, que assegura que "sempre busquem oferir coses noves i que agradin".

Per als més petits, l´oferta és àmplia un any més i hi haurà tallers com ara el de pirogravat, on per només un 1 €, els nens podran personalitzar el clauer amb el seu nom; un taller de globoflèxia i també es farà un concurs infantil de dibuix a càrrec de l´AMPA. La trobada es clourà amb una de les activitats que es van incorporar l´any passat, l´espectacle pirotècnic, al camp de futbol a càrrec d´Els Senyors del Foc de Castelló d´Empúries, a partir de les deu de la nit, com a cloenda. Al llarg de la jornada, el visitant podrà participar en un concurs d´Instagram per promocionar la fira. Amb el hastag #firadelànec4, es podran compartir les fotos més originals. També hi haurà un sorteig al balneari Qualia, per a un massatge i una entrada al circuit d´aigües per a dues persones.

Degustació de plats d´ànec

La degustació de plats d´ànec és una de les activitats estrella de la Fira i de les més participatives. "Hi haurà setze tastets diferents, elaborats per les àvies del poble, alguns restaurants locals i amb la col·laboració de l´Escola d´Hostaleria". Els tastets es podran degustar a partir de les set de la tarda. "Es venen a un euro i s´esgoten en un moment", reconeix la presidenta de l´associació.