Divuit entitats participen en el tradicional concurs de Creus de Maig que té lloc a Figueres durant les Fires i Festes de la Santa Creu. Les creacions, amb les flors com a element principal, s'ubicaran en diferents punts de la ciutat i, com cada any, es podran visitar el diumenge 3 de maig, el dia de la Santa Creu.

L'Ajuntament de Figueres posarà a disposició dels ciutadans un tren urbà, amb sortida i arribada a la part alta de la Rambla, que des de les nou del matí fins al vespre farà un recorregut pels diferents punts on hi hagi exposades les creus. El mateix dia a les 18 hores a l'Auditori Caputxins es farà el lliurament de premis. En total s'atorguen sis guardons que valoren diferents aspectes de les composicions: premi al millor disseny, a la millor composició floral, a la més tradicional, a la més original, a la més daliniana i la del premi popular.

Les 18 entitats que enguany participen en el concurs de Creus de Maig són: Creu Roja Figueres, Centre Recreatiu Empordanès, Associació Amics del Castell de Sant Ferran, Fundació Salut i Comunitat, Associació Malalts Alzheimer, Associació Gent Gran de Figueres, Associació Veïns Horta de l'Hospital, The Sweet Lab, Fundació Escola Sant Vicenç de Paül, Amics de Sant Baldiri, Associació Veïns Enric Morera, Associació Veïns Barri de St. Joan, Associació Veïns de l'Eixample, Enlairant Figueres, Centre Penitenciari Puig de les Basses, Museu del Joguet de Catalunya-Figueres, Associació Veïns Turó Nova Estació i Associació de Veïns carrer Muralla i plaça de les Patates.