L'Espai A, un circuit d'arts escèniques amateurs creat el 2011 que uneix esforços de diversos agents culturals del país, presenta per a aquesta tercera edició una cinquantena d'actuacions que seran vistes durant els propers quatre mesos a una quinzena d'ateneus del país. Algunes de les propostes formaran part també de la programació de la dissetena Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d'octubre. El proper dijous 6 de febrer Espai A celebrarà una festa a la Fàbrica Moritz de Barcelona amb els grups seleccionats. La programació arrenca el proper dissabte, 8 de febrer, a Figueres amb el concert Exili. Cançons en Escena del Cor País Meu.

Els ateneus que formen part del projecte han pogut escollir aquest any entre vint espectacles diferents: cinc propostes corals (Cor Jove Sentmenat, Cor País Meu, Grup Vocal Zetzània, Actea, Ol'Green), cinc espectacles de dansa (Esbart Dansaire De Mollet, Esbart Egarenc, Esbart Sant Martí, Esbart Dansaire De Rubí, Grup Dansa Cor De Catalunya), sis grups de teatre (Amics de les Arts de Terrassa, Cia. Mala Fama "Els Carlins", Filagarsa, Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès, Sotacabina Teatre, Tequatre) i quatre concerts de música (Agrupació Musical Pau Casals, Agrupació Musical Canareva, Banda del Prat, Banda Unió Musical de Tarragona).

La programació arrenca el proper dissabte, 8 de febrer, a Figueres amb el concert Exili. Cançons en Escena del Cor País Meu. El diumenge 9 de febrer al Círcol Catòlic de Badalona es podrà gaudir de la Banda del Prat de Llobregat amb la seva Gran Nit dels Musicals, un repertori que anirà repassant els grans icones del teatre musical com Els Miserables o El Fantasma de l'Òpera.

La iniciativa compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Federació d'Ateneus de Catalunya i amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de grups amateurs de teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Agrupament d'Esbarts Dansaires.