Segueix-nos a les xarxes socials:

La DGT obre el meló: Pots treure't el carnet gratis si compleixes aquests requisits

Encara que sembli un disbarat, unes certes persones poden gaudir d'aquest avantatge

La DGT obre el meló: Pots treure't el carnet gratis si compleixes aquests requisitsPIXABAY

L'exempció de la taxa de renovació és una dels avantatges legals que s'ofereixen als conductors de més edat. Segons la normativa vigent, aquells que tinguin 70 anys o més no hauran d'abonar la quantia de 24,58 euros que habitualment es requereix. Això inclou l'exempció de l'informe psicotècnic, un tràmit necessari per a renovar la llicència de conduir.

Aquesta mesura ha generat una certa controvèrsia, ja que exclou a un percentatge significatiu de conductors que no compleixen amb els requisits per a obtenir la renovació gratuïta. Alguns qüestionen si és just que només un grup selecte de persones pugui beneficiar-se d'aquest avantatge, mentre que uns altres consideren que és una manera de reconèixer i recompensar als conductors de més edat.

La seguretat viària és un tema crucial, i la DGT continua treballant en campanyes de conscienciació per a reduir els accidents de trànsit. Malgrat els esforços, les xifres de sinistres continuen sent preocupants, la qual cosa planteja la necessitat de buscar solucions a curt termini. A més de mesures com la renovació gratuïta del permís de conduir, s'apunta a la necessitat d'augmentar el nombre de dispositius de seguretat i aplicar sancions més dures a aquells conductors que no compleixen amb les normes viàries.

En definitiva, aquesta mesura de renovació gratuïta del permís de conduir per als majors de 70 anys busca facilitar el procés i alleujar la càrrega econòmica per a aquest grup de conductors. Encara que genera una certa controvèrsia, és un reconeixement als anys d'experiència i contribució dels conductors de major edat en les carreteres espanyoles.

Prem per veure més contingut per a tu