Segueix-nos a les xarxes socials:

A partir de mitjanit

Les autopistes de la Generalitat, gratis per als vehicles elèctrics

Els usuaris s'han de registrar al portal EcoviaT per obtenir la bonificació

Les autopistes de la Generalitat, gratis per als vehicles elèctricsArxiu/Roger Junyent

Els peatges amb titularitat de la Generalitat seran gratuïts per als vehicles elèctrics a partir d'aquesta mitjanit. La mesura s'aplicarà a tota la C-16, de Sant Cugat del Vallès a Manresa i inclosos els túnels de Vallvidrera; la C-32, tant en el tram del Maresme com el del Garraf-Baix Penedès; i a les barreres de peatge a Mollet del Vallès. La mesura beneficiarà 3.100 vehicles, que hauran d'acreditar que són elèctrics registrant-se al portal EcoviaT. Aquesta iniciativa té com a objectiu afavorir la substitució dels vehicles antics per d'altres més nets, que redueixin els nivells de contaminació i de soroll.

La mesura està inclosa fins del Pla de millora de la qualitat de l'aire, horitzó 2020, a l'àrea de Barcelona, concretament a 40 municipis metropolitans, que el Govern va aprovar fa un any.

Els propietaris que vulguin acollir-se a la bonificació hauran de disposar de la certificació de qualitat de l'aire 'vehicle ECO', que s'obté a través del portal EcoviaT. Aquest portal disposa, des de l'any 2011, d'un sistema de descomptes que en funció del peatge és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i per als que fan més de 16 viatges, i del 40% per als ocupats per tres o més persones. Amb el nou descompte, els vehicles elèctrics passaran a obtenir directament una bonificació del 100%, sigui quina sigui la seva recurrència o ocupació.

Catalunya disposa actualment d'una de les xarxes de recàrrega ràpida i semiràpida més denses d'Europa, amb més de 600 punts públics, 42 dels quals són punts de recàrrega ràpida -càrregues de vehicles elèctrics de menys de 30 minuts- i 17 són punts de recàrrega de gas natural.

Prem per veure més contingut per a tu