El rei Mohammad VI ha encarregat al líder del partit islamista moderat Justícia i Llibertat (PJD), Abdelilá Benkirane, nou primer ministre del país després que la seva formació fos la que més escons va obtenir a les eleccions parlamentàries de divendres passat, segons ha informat la Casa Reial en un comunicat. Ara, Benkirane haurà de formar el nou govern.

Benkirane i la resta de dirigents del PJD no han ocultat les seves preferències per la Kutler, el bloc de tres partits nacionalistes que sumen 117 escons i que ja el diumenge passat es van mostrar, després d'una reunió, favorables a integrar aquest futur govern.

Els dos partits que ja han manifestat la seva disposició a passar a l'oposició són la Reunió Nacional d'Independents (RNI), gran perdedor d'aquestes eleccions, i el Partit Autenticitat i Modernitat, en sengles comunicats fets públics entre ahir i avui.

No queda clar fins al moment si Benkirane tindrà el control dels anomenats "ministeris de sobirania" (Exteriors i Interior, principalment), fins ara encapçalats per ministres nomenats directament pel rei, fora de les consultes amb els partits.