Milers de persones es troben a la plaça Tahrir del Caire per participar en la Manifestació de la Legitimitat Revolucionària, una gran marxa convocada per aquest diumenge per 24 partits i organitzacions revolucionàries, sense els principals grups islamistes.

Per aquest mateix dilluns s'ha convocat una segona gran protesta, la Manifestació del Milió per a la Salvació, recolzada pels grups islamistes com el Partit per l'Alliberament d'Egipte o la recentment formada Coalició d´Islamistes Lliures, segons recull el diari opositor 'Al Masry al Youm' en la seva pàgina web.

Els comitès populars formats a Tahrir ja han començat a controlar les entrades a la plaça, a netejar el lloc i ampliar els seus llocs informatius i hospitals de campanya.

Al centre de la plaça s'erigeix una tenda de campanya gestionada per unes 40 persones arribades fa una setmana des de la ciutat de Matruh. Des de la zona, que funciona com a hospital de campanya, Said Gohar recorda que els militars no tenen cap legitimitat per governar el país, el que resta tota legitimitat a les eleccions que comencen aquest dilluns.

Gohar ha defensat per això la formació d'un govern de salvació nacional format pels propis revolucionaris de la plaça Tahrir i ha tret solidesa a la proposta que aquest govern de transició sigui liderat per Mohamed El-Baradei, ja que considera que no se sap prou d'ell com per confiar-li el govern.

Al costat de Gohar, un gran cartell del Sindicat d'Advocats fixa quatre demandes fonamentals del moviment de protesta: redacció d'una nova constitució en 60 dies, nomenament d'un nou president perquè la nova constitució entri en vigor, enjudiciament dels que han matat a revolucionaris i nomenament d'un civil com a responsable del Ministeri de l'Interior.

Mentrestant, davant de la seu del govern, uns 60 manifestants han aixecat durant la nit una acampada. Des d'allà, el manifestant Ahmed Fathalà explica amb un dels seus ulls embenats que vol participar a les protestes per defensar els seus drets civils. Fathalà també rebutja els imminents comicis legislatius perquè considera que molts dels candidats són vestigis de l'antic règim.

"Fins que hi hagi unes autèntiques eleccions, així és com votem", ha postil•lat un altre manifestant, Jaled Abdalla, en defensa de les acampades de protesta.