Almenys 25 soldats pakistanesos han mort i 14 es troben ferits com a conseqüència dels trets realitzats aquest dissabte per helicòpters de l'OTAN procedents de l'Afganistan contra un lloc de control a la regió pakistanesa de Mohmand en el transcurs d'una operació transfronterera, segons han informat fonts l'Exèrcit del Pakistan, que juntament amb membres del govern pakistanès han condemnat enèrgicament l'incident.

Segons ha informat un portaveu militar a la cadena pakistanesa GEO, almenys dos oficials es troben entre els morts pel tiroteig, que va qualificar d´"indiscriminat" i "no provocat", sobre el lloc Salala, situat a la localitat de Baizai.

Per la seva banda, el militar encarregat de transmetre l'últim balanç ha assegurat sota condició d'anonimat a l'agència Reuters que "l'últim atac de les forces de l'OTAN tindrà serioses repercussions, perquè atacar sense motiu i van matar als soldats mentre estaven dormint" .

L'ambaixador en funcions del Pakistan als EUA, Iffat Gardezi, s'ha sumat a la condemna de l'atac i ha instat el Ministeri d'Exteriors pakistanès a traslladar "sense dilació" una protesta al govern nord-americà.

L'OTAN s'ha limitat a reconèixer l'existència d'"un incident" prop de la frontera amb l'Afganistan, que està "pendent d'investigació".

Bloqueig de la ruta de subministraments de l'OTAN

Les autoritats pakistaneses han bloquejat l'essencial ruta de subministraments de l'OTAN pel pas del Jíber cap a l'Afganistan després de la mort aquest dissabte d'almenys 25 soldats pakistanesos pels trets d'helicòpters de l'aliança atlàntica durant una operació.

Tots els camions i dipòsits de combustible destinats com subministrament per a les operacions de l'OTAN a l'Afganistan han estat detinguts a la ciutat de Jamrud, segons informa la cadena GEO TV.

"Hem detingut els subministraments i prop de 40 tancs de combustible i camions han hagut de donar la volta", ha declarat per part a Reuters l'oficial Mutahir Zeb.

El pas del Jíber és la principal ruta de subministrament pakistanès de l'OTAN per a les operacions a l'Afganistan. Un 49 per cent de l'equipament, personal i combustible que arriba a l'Afganistan ho fa a través d'aquest país veí.