El president del Iemen, Ali Abdallah al-Saleh, ha arribat aquest dimecres a l'Aràbia Saudita per signar la proposta de transició del Consell de Cooperació del Golf (CCG), que contempla la seva sortida del poder i la convocatòria d'eleccions, segons informa la televisió estatal.

"El president ha arribat a l'aeroport de Riad per visitar el regne d'Aràbia Saudita, després de rebre una invitació dels líders saudites per signar la iniciativa del CCG", ha informat la cadena iemenita.

Saleh s'ha compromès en tres ocasions a rubricar la proposta de transició, encara que en totes elles ha reculat en l'últim moment. Segons el CCG, el president hauria de lliurar el poder al vicepresident, Abd Rabbu Mansour Hadi, que hauria de convocar eleccions en un termini màxim de dos mesos.

Aquest dimarts fonts opositores i del governant Congrés General del Poble van confirmar que havien arribat a un acord perquè el president iemenita lliurés el poder, cosa que també va confirmar l'enviat de Nacions Unides per Iemen, Jamal Benomar.

En virtut d'aquest acord, Saleh mantindria el títol de president després de cedir tots els seus poders a Hadi, que formaria un govern d'unitat nacional amb l'oposició i convocaria eleccions presidencials anticipades en un termini de tres mesos.

Iemen és un dels països àrabs en què la població fa mesos manifestant-se en demanda d'una obertura democràtica. Si s'escau, a les protestes antigovernamentals ha d'afegir la lluita contra Al-Qaida a les províncies del sud, factors que han augmentat la pressió sobre el govern.