El president interí de Tunis, Fued Mebaza, s´ha compromès a dur a terme al país "una ruptura total amb el passat", ha assegurat que s'estan fent "profundes reformes" i ha elogiat la " noble revolta popular "que va forçar la sortida del país de l'anterior cap de l'Estat, Zine el Abidine Ben Ali.

"L'Estat està amb vosaltres, estem reformant tot i la voluntat del poble està sent respectada, també en el pla de les idees", ha proclamat el president interí als tunisians en una declaració solemne retransmesa per la televisió estatal.

Mebaza ha recalcat que el Govern d'unitat nacional, la composició ha aixecat fortes crítiques entre la població, "és de transició fins que hi hagi eleccions democràtiques que serveixin per consolidar un veritable govern electe".

"Em comprometo a que el Govern de transició condueixi una ruptura total amb el passat", ha afirmat.

Així mateix, ha promès "desplegar tots els esforços" perquè el país resolgui la crisi actual i perquè es compleixin "totes les aspiracions legítimes" de l'aixecament popular, que ha qualificat de "revolució de la dignitat i la llibertat".

Es tracta de la primera aparició pública del president interí, que va assumir el càrrec el passat dissabte com marcava la Constitució del país, després del buit de poder deixat per la fugida de Ben Alí la vigília.