El presumpte cap d'ETA, Mikel Carrera Sarobe àlies "Ata", i els seus col·laboradors detinguts aquest dijous a França, han estat avui traslladats a París per passar a disposició judicial, van dir a Efe fonts de la investigació.

Els tres suposats terroristes -Carrera Sarobe, Arkaitz Aguirregabiria i Maite Aranalde- i la parella de francesos arrestada en la mateixa operació per "col·laboració" amb banda armada van arribar a París poc abans del migdia (10:00 GMT) procedents de Baiona, on van romandre detinguts des de la seva captura.

Un cop ja a la capital francesa, hauran de passar a disposició judicial per la seva eventual imputació i empresonament, van afegir les fonts.

Primer hauran de comparèixer davant la fiscalia antiterrorista per la seva eventual imputació i, posteriorment, serà un magistrat "de les llibertats i de la detenció" el que decideixi sobre el seu ingrés a la presó.

Carrera Sarobe està considerat per les forces de seguretat franceses i espanyoles com el presumpte "número 1" de la banda des de fa uns mesos, mentre que Agirregabiria, el seu suposat "lloctinent", era buscat com a membre del comando etarra que el passat març va protagonitzar un tiroteig amb la policia francesa a les afores de París, en què va morir un agent gal.

En el mateix apartament en què van caure tots dos també va ser detinguda Maite Aranalde, mentre que el presumpte col·laborador de la banda Benoit Aramendi i una dona que segons sembla és la seva parella, Laettitia Chevalier, van ser arrestats en una població propera en el marc del mateix operatiu.