Els familiars i amics de l'activista catalana detinguda ahir a la ciutat cisjordana de Ramallah han celebrat avui la seva posada en llibertat i han assenyalat que esperen que aquest alliberament "creï precedent" i en el futur "el Govern israelià no pugui deportar voluntaris amb tanta impunitat ".

El pare de l'activista, Gaietà Jové Galceran, s'ha assabentat de la decisió del Tribunal Suprem israelià de posar en llibertat a la seva filla mentre participava en una roda de premsa organitzada a Barcelona per demanar el seu alliberament.

Ariadna Jové, que forma part del Moviment Internacional de Solidaritat, va ser detinguda ahir per l'Exèrcit israelià en territori palestí perquè el visat de turista amb el que va entrar a Israel havia expirat.

El pare de la jove ha expressat la seva satisfacció davant la notícia perquè "ella ha aconseguit el que volia: demostrar que la detenció va ser il·legal", però s'ha mostrat "preocupat" perquè "segueix en territori perillós i ara estarà més assenyalada que abans".

El portaveu de la família, Iván Gordillo, ha afegit que espera que aquest cas "serveixi de precedent" per evitar "la impunitat amb la que Israel actua en territori palestí, vulnerant els Acords d'Oslo que prohibeixen les incursions de l'Exèrcit israelià a la zona controlada per l'Autoritat Nacional Palestina".