La biografia publicada per la Unió Europea afirma que Catherine Ashton,Baronessa d'Ashton d'Upholland va ser directora de Negocis a la seva comunitat del 83 al 89, càrrec des del que va establir el Fòrum dels empresaris sobre Discapacitat.

Després va presidir l'Autoritat Sanitària a Hertfordshire entre el 1998 i el 2001, i es va convertir en vicepresident del Consell Nacional de One Parent Families.

En 1999 es va convertir en Sotssecretaria Parlamentaria d'Estat al Departament d'educació i capacitació el 2001, i després Sotssecretaria Parlamentaria al Ministeri d'Afers Constitucionals i, posteriorment, del Ministeri de Justícia, amb responsabilitats en matèria de drets humans, la llibertat d'informació i d'igualtat. Es va convertir en consellera de la reina el maig de 2006.

Catherine Ashton va ser nomenada líder de la Cambra dels Lords i Lord Presidenta del Consell durant el primer gabinet de Gordon Brown el juny de 2007. Amb aquesta nova posició assumia la responsabilitat en la Cambra dels Lords per a les qüestions d'igualtat.

La Baronesa d´Ashton d´Upholland aporta una experiència europea significativa, incloent la negociació del Tractat de Lisboa a la cambra alta del Regne Unit i la negociació amb els departaments de Justícia y afers interiors en les seves posicions al Regne Unit.

La laborista britànica també té experiència en negociacions internacionals relacionades amb el comerç. Durant el seu temps al Departament d'Afers Constitucionals i Justícia, tenia la responsabilitat de les negociacions sobre el comerç internacional de serveis jurídics amb l'Índia i Sud-àfrica. El punt més important d'aquestes negociacions va ser la recerca d'un millor accés als mercats mundials als advocats perquè puguin oferir serveis negoci a negoci (B2B), serveis a empreses i a inversors internacionals.