Segons un sondeig de Viavoice que avui publica el diari 'Libération', sis de cada deu francesos abona la protesta en defensa de l'actual període de cotització, però quan es pregunta si creuen que França podrà mantenir el seu sistema de jubilació, els francesos es mostren més dividits.

Una mica menys de la meitat dels enquestats (el 49%) estima que caldrà evolucionar cap a un sistema "a l'americana" on cadascun es pagui la seva pròpia jubilació respecte del 41% dels francesos que creu en el futur del règim actual. Els que menys confien que les coses segueixin com estan són els joves: el 68% dels menors de 24 anys.

L'estudi indica alhora que només un 22% planteja allargar el període de cotització i no són molts més els que proposen augmentar el nivell de la mateixa. "Els francesos s'angoixen pel futur de les seves pensions i al mateix temps rebutgen les solucions que se'ls proposen", resumeix el director de l'institut encarregat del sondeig, François Miquet-Marty.

Pel que fa a les conseqüències de la mobilització en els transports públics, la seva incidència varia en funció de les ciutats però fins ara no està causant grans alteracions del trànsit, excepte a Marsella.