Guanyem Girona va impugnar ahir l'ordre del dia del ple ordinari que se celebrarà el proper dilluns i l'Ajuntament va contestar denegant la petició. El motiu de la impugnació va ser la negativa de l'alcaldessa a incloure la moratòria dels pisos turístics i sobre l'inici del pla especial del Barri Vell en l'ordre del dia, tal i com reclamava la formació.

I és que Guanyem Girona va reclamar durant els mesos de juliol i agost que s'inclogués una proposta per tal de poder tirar endavant la moratòria, aprovada pels vots de Guanyem, PSC i ERC. La regidora de la formació Cristina Andreu carrega contra l'alcaldessa, Marta Madrenas, a qui acusa d'«erosionar la salut democràtica» del consistori amb aquesta negativa a incloure aquests dos punts a l'ordre del dia del proper ple.

L'equip de govern va tardar molt poc a respondre al grup de l'oposició amb un informe del serveis jurídics» i no té cap intenció d'incloure aquest punt a l'ordre del dia de dilluns, van informar fonts municipals.

Andreu va assenyalar que l'executiu de Madrenas ha mostrat de manera reiterada la seva «clara intenció» de no fer cas a la moció i per això recorren a aquest nou mecanisme per tal d'intentar aturar el ple del proper dilluns. Si bé és cert que es pot arribar a suspendre un ple davant d'una impugnació, cal tenir en compte que l'ordre del dia el marca el propi equip de govern de la ciuta.

La regidora de Guanyem va explicar que des del juny es troben en «un estira-i-arronsa» amb el govern per tal d'introduir el text a través d'aquest procediment contemplat al Reglament Orgànic Municipal (ROM) al ple. Andreu va assenyalar que Guanyem va clarificar tots els dubtes i requeriments de l'equip de govern municipal.

Per això, va considerar una «manca de respecte cap als funcionaments democràtics» el fet que no s'hagi inclòs la moció a l'ordre del dia.