Guanyem proposa actualitzar el Pla d'Emergències i reclama que no s'edifiqui més en zones inundables. La formació demana fomentar un «urbanisme respectuós amb el territori» en una moció que portarà al ple de l'Ajuntament.

Un cop passat el temporal, Guanyem considera que és hora de fer balanç de la gestió de la situació d'emergència que va patir Girona i de repensar la relació entre la ciutat i el seu entorn. És per això que demanen revisar el Pla d'Emergències a través de la creació d'una taula de treball tecnicopolítica, repensar l'ús de les xarxes socials i les noves tecnologies com a eina per gestionar situacions de crisi o impulsar un espai on els grups al ple puguin acordar el destí de les partides d'urgència disponibles pels danys del temporal. El text també agraeix la feina dels treballadors municipals que es van implicar en la gestió del temporal, així com de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, dels Bombers, del SEM i dels cossos policials.

Des del punt de vista de Guanyem, de l'episodi del Gloria se n'extreuen conclusions que evidencien la necessitat de revisar el Pla d'Emergències per definir noves propostes estructurals i de prevenció per a futures inundacions i inclemències meteorològiques greus. També demanen la redacció de nous protocols d'actuació i el manteniment dels boscos de ribera en bones condicions. Així mateix, demanen «assumir el compromís públic que no es repetirà la dinàmica del passat d'edificar en zones inundables de la ciutat».