La Cúpula de les Arts de Girona plega veles. Inaugurat el 23 d'abril de l'any 2015 a Figueres per acollir la primera edició del circ Charlie Rivel, l'iglú autoportant dels Circus Arts Foundation ha estat els últims mesos a la ciutat de Girona i creuarà l'Atlàntic en les properes setmanes per a aixoplugar un nou projecte de circ internacional de primera divisió, l'especialitat de la fundació, segons un comunicat de l'organització.

Es tracta del primer gran projecte a l'estranger de la fundació cultural sense ànim de lucre que cada any organitza a Girona el Gran Circ de Nadal, el Circus World Market i el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or que els propers dies presentarà la seva nova edició, per l'any 2020.

La implantació d'aquesta instal·lació a l'encreuament entre els carrers Barcelona, passeig d'Olot i Emili Grahit, va generar certa polèmica arran de les queixes d'alguns veïns que asseguraven que se sentia soroll quan hi havia alguna activitat a l'interior. Actualment, ja s'està desmuntant l'estructura.

Durant la seva permanència a Girona, la més llarga fins avui en una ciutat, la vela ha acollit les vuit propostes musicals del Festival Úniques, les representacions de la segona edició del circ Charlie Rivel, els musicals Aladín i Michael Legacy i, finalment, i els set espectacles del Girona Comedy Festival. Des que es va obrir el passat 20 d'octubre, en concret la Cúpula ha estat en funcionament 24 dies per oferir 38 representacions per les quals hi han passat més de 23.000 espectadors.

Més enllà d'ampliar la vida escènica gironina, els organitzadors recorden que l'activitat de la Cúpula «ha permès donar suport a la tasca d'entitats» com l'Associació espanyola contra el Càncer de Girona o Oncolliga Girona a través de la gala «Pallassos, humor i màgia» capitanejada per la companyia gironina Lascènica viscuda el passat 21 d'abril.