El PSC va retreure ahir a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no reconèixer l'etapa dels socialistes al govern durant un any i set mesos i apropiar-se dels seus assoliments. Es referien al balanç que l'alcaldessa va fer dilluns sobre els seus tres anys al capdavant del consistori, on va posar sobre la taula diferents dades que avalaven la tasca del seu equip de govern. Segons els socialistes, però, la major part d'aquests assoliments «pertanyen a àrees que el PSC va estar governant».

Cal recordar que Madrenas va accedir a l'alcaldia el 2016 amb un pacte amb el PSC, després de la renúncia d'Albert Ballesta. Tot i això, a l'octubre del 2017 els socialistes van trencar el pacte i van sortir del govern.

«La reducció de l'atur, l'augment de la seguretat, les polítiques d'habitatge, la municipalització de serveis o l'augment de drets socials varen ser feina socialista i l'alcaldessa va oblidar-se de recordar-ho», va manifestar la portaveu del PSC, Sílvia Paneque.

Segons el grup, els socialistes van fer créixer el nombre d'espais socials i cívics amb l'obertura de l'Espai Jove Güell al barri de Can Gibert, el nou punt de lectura dels barris de Girona Est amb noves tecnologies i impressores 3D i el nou espai cívic Mercadal.

També exposen que és mèrit dels socialistes l'augment de les beques menjador, ja que va ser Paneque com a tinent d'alcaldia qui va aprovar el setembre del 2016 el Protocol que permet completar les beques del consell comarcal. «L'alcaldessa va anunciar que les beques menjador havien augmentat un 50% i això ha succeït únicament per la posada en marxa d'aquesta mesura», va explicar Paneque.

D'altra banda, van remarcar que el «problema de falta d'habitatges va ser una altra de les grans consecucions socialistes». Especificaven que a l'any 2017, el PSC va aconseguir més de 100 habitatges a partir de la Taula d'emergència d'habitatge i que la creació del Protocol d'ocupacions de famílies vulnerables, que va redactar el PSC, «va permetre regularitzar lloguers i comptadors de consums».

Pel que fa a la creació d'ocupació, els socialistes van recordar que el 2017 van «invertir quatre milions d'euros a favor de crear llocs de treball» i que com a resultat van tenir una «reducció d'aturats a la ciutat de Girona» de «800 persones menys el 2017, quan el ritme havia estat de 250 persones en aquests últims anys», expliquen. Per últim van subratllar que «des de la seva sortida del govern ha crescut de manera alarmant la seguretat», realçant que ells van establir el servei de Policia de proximitat als diferents barris de Girona