El regidor del grup municipal ERC-MES Martí Terés va revelar durant el ple de dilluns que l'empresa pública de sanejament municipal va emetre un informe el 7 de novembre on exposava tres problemes derivats de l'execució de l'obra de construcció del tren d'alta velocitat a Girona. Terés va explicar que l'informe «avisa del perill per als operaris que realitzen tasques de manteniment», a causa dels imperfectes provocats. «Estem parlant, doncs, d'un risc per a les persones i no només de danys en les instal·lacions».

Els tres problemes

Aquests tres problemes són l'ensorrament d'una part de la barana de mur de bloc d'un antic pont que ha caigut, juntament amb part de les graves de la platja de les vies; el desviament d'aigües pluvials de la platja de vies cap a l'interior d'un col·lector d'aigües residuals; i la reducció de la secció d'un sobreeixidor existent com a conseqüència d'una afectació de l'obra de construcció del TAV.

Segons el decret, el 16 de novembre el tècnic municipal va redactar un informe que atorgava un tràmit d'audiència de deu dies hàbils a Adif. Tres mesos més tard, el 2 de febrer, l'empresa pública va presentar un altre informe en el qual exposava que els tres problemes derivats de l'execució de l'obra no havien estat resolts per Adif. En aquest sentit, Terés creu que «es tracta de l'enèsima burla d'Adif cap a la ciutat de Girona».

El 15 de febrer, l'Ajuntament ha ordenat l'execució de les obres per resoldre les tres afectacions, en un termini màxim de 2 mesos. En cas que Adif no compleixi aquest requeriment, el Consistori pot executar els treballs de forma subsidiària i a càrrec d'Adif sens perjudici de les sancions que se'n puguin derivar. Terés va apuntar que «estarem al costat del govern de Girona en defensa dels interessos de la ciutat», i ha manifestat que «malauradament, l'experiència ens diu que ens tornarem a trobar davant d'un altre incompliment de l'Estat amb Girona».