El doctor Jordi Sitjà inaugurarà el I Congrés de Marxa Nòrdica de l´Estat, que se celebra a Girona l'11 i el 12 de març. Llicenciat en medicina de l'educació física i l'esport, Sitjà és metge a Santa Coloma de Farners i responsable, des de 1993, del Centre de Medicina de l'Esport a Girona, el qual pertany al Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya. L'encarregat d'encetar el congrés va ser metge del Girona Futbol Club durant 8 temporades i cap de serveis mèdics de l'Akasvayu Girona tres temporades.

El doctor Sitjà obrirà, l'11 de març a l'hotel Ultònia de Girona, un cap de setmana de marxa nòrdica, que inclourà diverses conferències de personalitats rellevants en l'àmbit català, espanyol i internacional, d'entre les quals destaca la del finlandès Marko Kantaneva, fundador del concepte de marxa nòrdica el 1997.

El congrés, amb el qual col·labora el Col·legi de Metges, també oferirà tallers pràctics sobre la marxa nòrdica dissabte a la tarda i una caminada solidària, el 12 de març, en benefici de la Fundació Oncolliga de Girona, que inclourà tres recorreguts: de 6, 10 o 14 quilòmetres.

El primer Congrés de Marxa Nòrdica de l'Estat, impulsat per l'associació esportiva Nòrdic Walking Girona, dirigida per Cristina Borràs; se celebra amb motiu del vintè aniversari de la marxa nòrdica, una disciplina esportiva que es va establir com a tal el 1997.

Les inscripcions al congrés, obert a tots els públics, es poden fer a www.oncolligagirona.cat fins avui. Totes les activitats tenen places limitades i s'atorgaran per odre d'inscripció. El preu de les inscripcions oscil·len entre els 45 i els 100 euros a banda de la marxa nòrdica solidària, que en val 10.