L'associació de veïns del Barri Vell de Girona s'ha queixat a l'Ajuntament dels sorolls i molèsties derivats de la celebració de la Cursa de Muntanya, diumenge passat. En les cartes que han fet arribar a alcaldia i a diversos regidors, es queixen que l'activitat va començar a les vuit del matí amb petards i música molt alta malgrat que al web municipal s'indicava que la sortida de les proves express i trail seria a les nou i les deu del matí, respectivament. Per això, han anunciat que preguntaran per escrit a l'Ajuntament si en tenia coneixement i demanaran explicacions al respecte.

En un escrit, l'associació veïnal lamenta que la Cursa de Muntanya tingués ocupada la plaça de Sant Domènec durant més de vuit hores, de les quals «una bona part, amb música a tot volum des de les vuit dle matí per ambientar una activitat que podria haver-se fet en molts llocs de la ciutat i aprofitar per col·laborar amb les reivindicacions d'altres veïns i companys, com ara l'associació de veïns de Sant Narcís». En aquest sentit, veuen com van incrementant les activitats al Barri Vell «i les seves molèsties associades», mentre que esperen una solució de l'Ajuntament que encara no ha arribat.

Des de l'associació adverteixen que els veïns del barri estan arribant «als seus nivells màxims de paciència i tolerància», i entenen que hi ha conductes, com la que denuncien, que «no són necessàries i res tenen a veure amb la pràctica de l'esport a la ciutat».

Però, més enllà del fet puntual de la Cursa de Muntanya, els veïns recorden que ja fa temps que tenen problemes de sorolls al barri i no s'han proposat solucions concretes. Segons recorden, fa més de cinc mesos que van demanar algun pla d'acció per donar continuïtat a l'estudi acústic realitzat al Barri Vell amb els pressupostos participats, i encara no han tingut resposta.

Els veïns reiteren que l'únic que volen és una «racionalització» de l'espai públic i de la celebració d'activitats que permetin conciliar la vida cultural, esportiva, econòmica i residencial al barri. Actualment, alerten, aquesta convivència «es veu alterada pels més de 200 dies l'any en els quals hi ha alguna incidència al barri».