«Encara tenim molt camí per recórrer i continuem explorant i estudiant nous mercats com el de Girona, de cares a un possible projecte a la província». Davant de la imminent consulta a la ciutadania sobre si volen que la multinacional sueca s'instal·li a Salt, aquesta és la resposta de la companyia.

Segons indiquen, malgrat que recentment hagin implantat nous formats de venda -com per exemple a través d'internet-, també tenen previst continuar obrint botigues tradicionals. En aquest sentit, indiquen que en els propers anys preveuen inversions d'entre 80 i 100 milions d'euros per a cadascuna de les noves botigues que s'obrin, subjectes a variacions com la mida del centre, les dimensions de l'espai, la ubicació i altres factors específics.

La companyia també assenyala que el seu objectiu és contribuir al desenvolupament de l'activitat econòmica a les localitats on s'implanten, i assenyalen que tenen «molt present» aquest objectiu. D'aquesta manera, asseguren que poden «detectar oportunitats de desevolupament local i contribuir al benestar dels que ens envolten». Per això, indiquen que «la dinamització dels llocs de treball i la millora de l'estabilitat laboral» allà on s'implanten és «inqüestionable» per a ells.

Per la seva banda, el sindicat UGT va fer ahir una crida a votar «sí» a la consulta, perquè considera que la implantació d'Ikea ajudarà a la revitalització econòmica de la zona i a l'arrelament laboral.