25 de febrer de 2016
25.02.2016
40 Años
40 Años

Puigdemont vol «redoblar compromisos» per les emergències socials de Salt

Convida a sumar esforços entre administracions «per fer front a pobreses» en l'habitatge, l'energia o l'alimentació

25.02.2016 | 06:30
Puigdemont vol «redoblar compromisos» per les emergències socials de Salt

PRIMERA VISITA INSTITUCIONALEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va visitar Girona i Salt, acompanyat del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. Puigdemont va ser rebut a l'Ajuntament, l'oficina municipal d'habitatge i el CRAE de Salt. I posteriorment, el president es va trobar amb els alcaldes del Gironès, entre els quals hi havia Albert Ballesta.

El president de la Generalitat Carles Puigdemont, va escollir Salt com el primer municipi gironí per a la seva primera visita institucional. Una fórmula que a més ja reconeix que farà sempre que pugui. «Recuperem la fórmula de despatxar des del territori», va remarcar Puigdemont.
El president Carles Puigdemont va aprofitar aquesta visita institucional a les comarques gironines per comprometre's a «redoblar compromisos «per afrontar les emergències socials de Salt. Puigdemont, va assegurar que la població saltenca és un exemple de com sumar esforços entre administracions «per fer front a pobreses» en àmbits com l'habitatge, l'energia, l'alimentació o l'escolarització.

La jornada d'ahir es convertia en la primera en què Puigdemont decidia desplaçar el centre de decisió a les comarques gironines. A primera hora, va despatxar des de la seu del Govern. Va ser unes quantes hores fins que a quarts de 12 del matí va fer una visita a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Després, es va traslladar fins a Salt acompanyat en tot moment pel delegat territorial Eudald Casadesús, al qual el nou govern de la Generalitat va ratificar pocs dies després de la presa de possessió. A l'Ajuntament de la vila va ser rebut en una breu trobada amb l'alcalde Jordi Viñas (ERC) i on va conèixer tots els regidors del govern i una representació de l'oposició on només van assistir regidors de CiU i PSC. Es van absentar d'aquesta visita institucional els regidors de Plataforma per Catalunya i de Ciutadans.

Va ser llavors que el president de la Generalitat va dir que la visita a Salt li permet «reprendre el fil» que havia deixat com a alcalde de Girona amb la població veïna. «Em semblava important reprendre-ho ara com a president, perquè és essencial per a Salt, per a l'àrea urbana de Girona i per al nou país», va concretar Puigdemont, que va remarcar que la vila demostra les prioritats per a Catalunya.

«Hi ha prioritats molt marcades i a Salt es demostra de quina manera es poden sumar esforços entre administracions per fer front a les pobreses que tenim i a emergències socials que van des de l'habitatge a l'energia passant per alimentació i l'escolarització», va detallar Puigdemont. El president va posar especial èmfasi en el compromís interpolític i marcadament social amb el qual Salt afronta «amb valentia i claredat» aquests reptes.

En aquest punt, Puigdemont va prometre que des de la Generalitat «es redoblen els compromisos» de tirar endavant projectes prioritaris per a Salt amb l'objectiu de «donar resposta efectiva i concreta als drets fonamentals per a la dignitat de la gent».
Va donar pas a la signatura en el llibre d'honor. El mateix Puigdemont es va encarregar de remarcar que «dec ser de les poques persones que he signat aquest llibre com a alcalde i com a president de la Generalitat». I va recordar agraït que com a batlle de Girona va ser pregoner de la festa major de Salt.

Posteriorment, va fer un nou gest simbòlic amb les dues visites programades: una a l'oficina municipal d'habitatge i l'altra, al Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) situats al sector centre, la zona de creixement de Salt més massificada.

El recorregut per l'oficina municipal d'habitatge va ser breu i acompanyat per l'alcalde, el delegat territorial Eudald Casadesús per conèixer aquest servei que concentra en un únic espai totes les consultes i peticions vinculades a l'habitatge, així com la tramitació d'ajuts, programes i assessorament. Al Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), Puigdemont va ser guiat pel director del centre,Santi Roura, i pel director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ricard Calvó.

Aquest centre té com a missió fonamental l'atenció, educació i guarda d'infants i adolescents en situació de risc social o possibilitat de patir-ne que necessiten acolliment. El projecte té caràcter integrador i intenta donar resposta a les necessitats bàsiques, materials, físiques, educatives, afectives, psíquiques i socials dels nois i noies que tenen entre 3 i 18 anys.

Després de fer la visita, el president es va traslladar fins a l'Euses, l'escola de Fisioteràpia de Salt, on va presidir una reunió d'alcaldes del Gironès. A la porta, just quan arribava, es va trobar amb el seu successor a l'alcaldia de Girona, Albert Ballesta, que li va fer saber que havia hagut de suspendre el ple extraordinari de cartipàs que hi havia convocat a la tarda perquè no havia aconseguit el suport que necessitava l'oposició per aprovar-lo. «Has fet bé», li va respondre Puigdemont.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook