08 de setembre de 2015
08.09.2015
Presentació

Castel (C's) advoca per suprimir els consells comarcals i destinar els diners a educació i sanitat

El partit presenta les línies bàsiques del programa electoral a dos dies de l'inici de campanya

08.09.2015 | 22:12
El cap de llista de C´s per Girona, Jean Castel

El cap de llista de Ciutadans (C's) a les comarques gironines, Jean Castel, advoca per suprimir els consells comarcals i destinar els diners a educació, sanitat i polítiques socials. Segons els càlculs del partit, eliminar els ens comarcals permetria dedicar 600 MEUR a mesures com obrir quiròfans a les tardes per eixugar llistes d'espera o que tots els alumnes tinguin els llibres escolars gratuïts. "És un organisme que fa de gestor intermediari, on no hi ha debat polític i que es podria substituir per una reunió d'alcaldes mensual", ha afirmat Castel. Ciutadans ha presentat aquest dimarts les línies bàsiques del programa electoral i reclama un debat de "propostes reals" allunyat de l'independentisme.

Ciutadans ha desgranat les línies del programa per a les properes eleccions del 27-S. El cap de llista a les comarques gironines, Jean Castel, ha assegurat que busquen ser "el partit que fa propostes reals" i allunyar-se dels que tenen com a eix "la protesta" o els que només se centren en aconseguir la independència de Catalunya.

"Zero corrupció, total transparència i regeneració democràtica", ha resumit Castel que afegeix que, per elaborar el programa, han analitzat els pressupostos partida per partida per trobar totes aquelles despeses que consideren accessòries i que es podrien destinar a educació, sanitat o serveis socials.

El candidat defensa que s'eliminin els consells comarcals, perquè considera que són uns ens que només fan de "gestors intermediaris" i que es podrien substituir per una reunió mensual d'alcaldes. Castel ha recordat que quan va prendre possessió com a conseller comarcal del Gironès el primer que va fer "per ètica i coherència" és demanar com podia renunciar al sou. "Al ple d'investidura també vaig defensar la supressió del consell comarcal", ha afirmat.

Segons els càlculs de C's, suprimir els consells comarcals suposaria comptar amb 600 MEUR per a altres àmbits. Castel aposta per destinar aquests diners, per exemple, a ajudar les famílies amb fills menors de 18 anys amb fins a 1.000 euros al mes depenent de la renta familiar, que els nens tinguin els llibres escolars gratuïts o obrir quiròfans a les tardes per reduir la llista d'espera.

Castel també ha reflexionat al voltant de la Constitució i aposta per una reforma per "modernitzar-la" per tenir una nova llei electoral "més democràtica" o donar un pes real als vots en blanc. El cap de llista critica que CDC i ERC "s'amaguin darrere plataformes" per evitar "donar la cara" al debats. "Nosaltres anem amb les nostres sigles perquè no tenim res a amagar", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema