El festival A Cappella torna a fer tàndem amb Girona Temps de Flors per portar a la ciutat les millors propostes internacionals de la música sense instruments. Els caps de cartell són els alemanys Slixs, un grup que alia les veus per obtenir un estil únic, barreja de jazz, pop, funk i clàssica. La formació germànica també oferirà un taller de veu i percussió corporal. El director del festival, Pau Marquès, va assegurar ahir que han aconseguit una programació "única" i amb un nivell molt alt.

Del 9 al 17 de maig, la quarta edició del festival portarà a diversos escenaris de la ciutat algunes de les formacions de referència a nivell internacional de la música sense instruments. El director del festival va ressaltar que enguany han aconseguit arrodonir un cartell "potent" i "diferent", amb propostes per intentar superar els 10.000 espectadors de l'any passat.

L'objectiu és superar-se i, per aconseguir-ho, han apostat per la formació germànica Slixs com a caps de cartell. A més, oferiran un taller de veu i percussió corporal. En aquesta edició, hi haurà dues actuacions de pagament amb un format més gran, a l'Auditori. La dels alemanys Slixs i un clàssic del festival, The Hanfris Quartet. Marquès va ressaltar que s'han convertit, en poc més de cinc anys, en un dels millors grups de "barbershop", un estil que requereix de molta qualitat tècnica i interpretativa. És el primer grup de l'Estat seleccionat per als Campionats Internacionals de Pittsburgh.

Un dels punts amb més afluència i pas obligat de totes les rutes de Temps de Flors és la plaça Independència, que un any més acollirà l'escenari principal. Hi haurà actuacions diàries a les sis de la tarda, totes gratuïtes, amb formacions com B Vocal, In Crescendo, The Anchovettes, Tutti Veus, o cors com el de la Universitat de Girona, la del conservatori Isaac Albéniz, el cor Gospel Girona o Gospelians.

També de forma gratuïta a la plaça Independència actuaran altres grups que Marquès va destacar com a referents internacionals: el diumenge actuarà Opus Jam, una formació francesa que desenvolupa la seva originalitat associant harmonies complexes com el "beatboxing" i repassa el repertori Motown amb la idea de democratitzar l'estil a capella amb melodies conegudes a nivell internacional de Marvin Gaye, Stevie Wonder, Diana Ross o els Jackson Five.

Marquès va explicar que deixen de fer actuacions gratuïtes al migdia i les concentren totes al vespre. "Al migdia la gent encara està fent la visita per la ciutat, al vespre és l'hora perfecta de punt final", va afirmar Marquès. D'altra banda, el festival també ha previst concerts a la Casa de Cultura, on actuaran The Gourmets Vocal Quartet.