La declaració caòtica, les contradiccions i les manifestacions mancades de tota lògica de la víctima és el que han provocat l'absolució de l'acusat. Moussa Diatta, un usuari de La Sopa que s'enfrontava a 13 anys de presó per suposadament haver violat una companya discapacitada el 13 de juliol de 2013, podrà seguir lliure.

Les proves aportades en el judici eren molt dèbils i pràcticament tot depenia de la declaració de la perjudicada, que presentava nombroses contradiccions que li han restat credibilitat. Per exemple, va assegurar que feia deu anys que no havia mantingut relacions sexuals i poc després ho va desmentir, precisant que mai ho va fer amb l'acusat. Tampoc va encertar a precisar si durant la suposada agressió va caure o l'home la va empènyer, ni va saber precisar si ell anava nu o mig nu quan van passar els fets.

El tribunal de la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona també ha tingut en compte les incongrüències manifestades per la dona durant la vista oral. Entre aquestes, que ella mateixa va indicar que un home va veure la suposada violació i va pensar-se que era una relació consentida. "No arribem a comprendre com d'una forma desesperada no li va sol·licitar la seva ajuda amb crits de socors o auxili", apunta el tribunal en la sentència.

La sentència també té en compte un dels principals arguments de la defensa -Jordi Costanseu- i que té a veure amb el temps que va passar entre la suposada violació i la seva denúncia, que es va interposar després que una tercera persona ho recomanés.

Per tant, els fets provats recullen que es va tractar d'una relació sexual consentida. La defensa no ho va negar indicant que la qüestió de fons era determinar si va ser consentida o forçada.