Els escombriaires de Girona estan essent vigilats des de fa més de tres mesos per una empresa de control de qualitat en el medi ambient. Aquesta vigilància inclou, entre d'altres aspectes, un seguiment de les tasques que fan els empleats per mitjà de fotografies. Aquest control és un pas més ja previst dins del desplegament del nou contracte de neteja. El seguiment es va adjudicar a l'empresa ATJ Consultores, una societat que treballa en multitud d'àmbits i que, per exemple, també fa el control de qualitat mediambiental de Madrid.

Aquest seguiment exhaustiu als escombriaires el va denunciar aquest dilluns el portaveu del grup municipal de la CUP, Jordi Navarro, qui va assegurar que alguns treballadors de l'empresa "Girona + Neta" se sentien literament "assetjats" perquè notaven com algú els seguia i els feia fotografies mentre estaven fent la seva feina.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Girona, Jordi Fàbrega, va admetre l'existència d'aquest control però va negar que s'estigui perseguint i fiscalitzant la tasca dels treballadors en concret. Va explicar que simplement es comprovava que estiguin portant les eines, el material i la roba adequada i que realment estiguin fent els treballs encomanats adequadament.

Tot i que Navarro va assegurar que hi ha treballadors que se senten "assetjats", el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat va dir que es va informar d'aquesta contractació al comitè d'empresa i que aquest ho accepta.

El casc de protecció

No és la primera polèmica del nou contracte d'escombraries. A més de la picabaralla per la renovació de tots els contenidors de la ciutat, fa uns mesos també es va fer públic que determinats treballadors de l'empresa estaven obligats a dur un casc de protecció, a desgrat d'alguns.

En concret, l'obligació afecta Els escombriaires que van darrerE dels camions on ES bolquen les deixalles dels contenidors. Mesos enrerE, un treballador andalús va patir un accident mortal i, des d'aleshores, per evitar un incident similar s'ha obligat Els escombriaires gironins a tenir el cap protegit. Un cop arribin els nous contenidors, tots es podran recollir automàticament des de la cabina del camió i els treballadors que ara van darrere del vehicle, a l'aire lliure, es destinaran a fer neteja viària.