L'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb Televisió de Girona (TVGi) per valor de 150.000 euros per tal que l'emissora potenciï els reportatges d'interès local. Segons explica l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), el consistori fa aquesta aportació perquè TVGi pugui fer funcions de televisió pública encara que no ho sigui, ja que, segons Puigdemont, això és més viable per a l'Ajuntament que no pas crear i mantenir la seva pròpia emissora pública. El conveni tindrà una vigència d'un any. El propietari de la televisió és Joaquim Vidal, exsenador de CiU que també és l'accionista majoritari d'El Punt Avui.

Puigdemont recorda que, durant l'elaboració del pressupost per l'any passat, l'Ajuntament ja va explicar que s'estava plantejant la possibilitat de fer aquest contracte-programa. Segons assenyala l'alcalde, l'Ajuntament té una llicència de TDT concedida, però creu que és millor fer un conveni amb una televisió que ja existeix que no pas obrir-ne una de nova. El consistori té un petit percentatge de TVGi (un 4,9%) que es que mantindrà igual, mentre que la majoria de la propietat és privada.

Puigdemont explica que l'objectiu, doncs, és que TVGi pugui garantir la cobertura dels principals esdeveniments d'interès local, com ara la Cavalcada de Reis, molts dels espectacles del festival Temporada Alta o la campanya turística Girona 10, entre altres. Un altre objectiu és que es puguin fer programes de barris, d'història local i programes educatius d'acord amb els instituts. La voluntat és, doncs, garantir una bona cobertura d'esdeveniments gironins.

"No volem tenir una televisió"

Per tal de garantir aquesta cobertura, Puigdemont creu que és millor arribar a un acord amb l'operador que ja existeix en lloc de muntar una emissora de nou, amb totes les despeses que comportaria. "No volem tenir cap televisió, no volem dirigir-la ni mantenir-la, però tenim ganes que mitjans ja existents puguin fer aquesta funció pública", assenyala Puigdemont. Segons recorda l'alcalde, el mateix sistema ja funciona amb la ràdio.

Segons dades de 2011 (que és l'últim exercici que hi ha registrat), Televisió de Girona va tenir aquell any un volum de negoci de 586.022 euros, amb un benefici de 65.684 euros. L'any 2010, la cadena va registrar pèrdues de 72.272 euros, mentre que el 2009, les pèrdues van arribar a 90.917 euros. Encara no hi ha dades disponibles de 2012, però la previsió indica que la seva facturació podria baixar, seguint la tendència general del sector de la comunicació.