L'Ajuntament de Girona ha obert un expedient sancionador a vuit locals bars per diferents incompliments de la nova ordenança que regula els establiments recreatius i d'oci nocturn. En cinc dels casos, els inspectors de l'Ajuntament o els agents de la Policia Municipal han detectat que a l'exterior del local hi havia força brutícia quan la normativa municipal obliga als responsables del local a mantenir net l'exterior en la seva àmbit d'influència. Les inspecccions s'han fet a les vuit del matí i s'hi han trobat gots, vomitades o orins, entre altres.

Hi ha tres establiments d'oci nocturn als quals també se'ls ha obert un expedient sancionador després d'analitzar diferents actes policials i queixes veïnals. En aquest cas, probablement es resoldrà amb una reducció horària. De moment no s'han fet públics els noms dels locals perquè l'expedient encara no s'ha tancat.

La regidora de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha indicat que, en general, l'ordenança municipal ha tingut bona acollida i que els establiments "han reaccionat bé". En aquest sentit apunta que els resultats ja comencen a donar els primers fruits. De fet, assenyala que els carrers on hi ha diferents locals d'oci nocturn ara es desperten amb el vial més net.

Madrenas ha recordat que abans de començar a obrir expedients sancionadors han fet multitud de campanyes informatives als propietaris dels locals. "S'han fet diverses reunions, s'ha avisat i s'ha deixat temps perquè tothom s'hi adaptés", ha dit la representant municipal.

A banda del control de l'exterior dels locals, l'Ajuntament acaba d'iniciar dues noves campanyes també per supervisar el funcionament dels locals, amb l'objectiu de fer-los compatibles amb la normativa i que garantitizin els respecte als veïns. A partir d'ara es compençaran a controlar els sorolls exteriors i interiors dels locals. Madrenas admès que l'incivisme individual dels clients qur siguin al carrer serà dificífil de combatre, però que formarà part d'una fase posterior.

L'altra campanya incidirà en el control de les llicències de tots els establiments. "Hem detectat que hi ha molts bars que obren com bars musicals", avisa. Són locals que haurien de posar música ambiental però que en canvi, posen la música alta, fins i tot perquè el clients puguin ballar. Aquest fet, també fa que els clients siguin diferents. En aquest sentit, recorda que faran que els establiments compleixin la llicència que tenen concedida, facin les adaptacions necessàries si o també seran sancionats.