L'Ajuntament de Girona preveu destinar uns 50.000 euros a la reconstrucció de la passera situada al sector Est que va esfondrar-se a conseqüència de les darreres pluges. Era un petit pont fet amb taulons de fusta que havien col·locat els mateixos veïns, sobretot de Mas Ramada i Vila-Roja, per creuar el riu Onyar i d'aquesta manera arribar abans a punts com la Creueta, el Parc Científic o Montilivi, on, per exemple, hi ha el CAP.

La passera s'instal·larà aproximadament al mateix indret, prop del tanatori. Serà, però, molt més consistent que la que hi havia fins que la crescuda del riu se la va endur. De fet, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que es tractarà d'una estructura probablement de formigó i més ampla que l'anterior on s'hi permetrà el pas de bicicletes. D'aquesta manera, a més de facilitar el pas de vianants, es vol resoldre una històrica demanada veïnal del sector Est: tenir un carril bici per arribar al centre de la ciutat. Amb aquest pas sobre el riu, les bicicletes dels residents al sector Est podran connectar amb el carril bici de les Vies Verdes que voreja el riu i amb la perllongació del carrer Emili Grahit . Actualment, molts passen per les voreres del carrer del Carme.

La construcció d'aquesta estrucutra més sòlida es farà per concurs públic, segons ha assenyalat el regidor d'Urbanisme, que ha dit que primer vol presentar la proposta als veïns i al regidor del barri, Eduard Berloso. De moment, per no deixar els antics usuaris sense aquest petit pas, Ribas s'ha compromès a instal·lar-ne una de provisional.

El primer en denunciar la desaparició de la passera i recordar que l'havien hagut de construir els usuaris va ser el president de l'Associació de Veïns de Mas Ramada, Eusebio Lavado. El grup municipal de la CUP va demanar en un ple de l'Ajuntament una solució.