L'Ordenança Municipal que regula les activitats d'oci nocturn de Girona va entrar en vigor ahir. Amb l'aplicació d'aquesta ordenança, que regula les condicions d'instal·lació, funcionament i intervenció de determinats establiments públics dedicats a la restauració, espectacles i activitats recreatives obliga els responsables de les activitats a impedir que els clients surtin al carrer amb begudes, tret que sigui per ser consumides a la terrassa. També obliga a vetllar perquè la seva activitat i la conducta dels usuaris no produeixin molèsties al veïnat, com ara prevenir aglomeracions.

Per part dels establiments, l'ordenança també destaca l'adopció de les mesures adients per evitar l'embrutiment, netejar i mantenir neta diàriament la part de la via pública, els seus elements estructurals i portals d'edificis contigus que s'hagin vist afectats, directament o indirectament pel desenvolupament de la seva activitat. L'ordenança també tipifica que cal retirar els materials residuals a una distància de fins a 15 metres des de qualsevol dels accessos públics a l'establiment abans de les vuit del matí. L'ordenança també regula les característiques i condicions específiques de les diferents tipologies d'establiments, així com el nivell sonor màxim.

L'àrea de Promoció i Ocupació ha organitzat una seguit de reunions amb els titulars del establiments d'oci, per informar-los.