El sector dels creuers no es ressentirà després del naufragi del Costa Concordia el passat 13 de gener davant l'illa de Giglio, Itàlia. Així ho va assegurar ahir la directora general de Turisme, Marian Muro, durant la inauguració del 6è saló de creuers que té lloc fins avui al cèntric Hotel Carlemany. "No hi ha afectació de cara a la temporada, és un fet temporal perquè la indústria és molt sòlida", va dir.

Precisament, el passat 2011 va ser "excel·lent" pel sector creurista, que ha crescut entre un 7 i un per cent respecte de l'any 2010. Això significa més de 2.600.000 passatgers transportats, segons Muro. A més, aquest creixement "constant" es produeix en un sector "amb molta competència" dins un mercat "molt arrelat, molt complert i una demanda important".

Amb tot, la crisi ha passat factura a algunes agències "emissores" que han de buscar destinacions més properes amb menys dies de vacances per als seus clients. Per això, Mato va ressaltar que les empreses han de dirigir-se a determinats mercats, fixar els perfils i productes per cada país. Per contra, les empreses "receptores" han tancat el 2011 amb un augment del 4,6 per cent, un nou rècord de despesa per turista.

Davant tot això, la directora general va destacar que el departament de Turisme treballarà per promocionar i dinamitzar les destinacions de l'interior de Catalunya així com apostaran per renovar i modernitzar el litoral català.

Oferta per tots els gustos

El saló de creurs de Girona aglutina algunes de les companyies més importants del sector. Segons la directora de l'entitat organitzadora de la fira "Viatges Ter", Mònica Puig, "existeixen creuers per totes les butxaques, edats i perfils". El saló ofereix tot tipus de rutes pel 2012 entre els quals destaca, com va dir Puig, l'oferta de conèixer el sud de la Patagònia xilena només transitable amb vaixell.

L'Hotel Carlemany acull fins avui a la seva entrada un total de vuit expositors que representen tretze companyies creureistes d'arreu del món: Costa Cruceros, Royal Caribbean, Politours, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America, Seabourn, Regent Seven Sea Cruises, Iberocruceros, Cruceros Australies, Carnival, Silversea i Azamara Club Cruises.