La reurbanització del carrer Migdia de Girona tindrà un sobrecost d'aproximadament mig milió d'euros respecte al contracte d'adjudicació. Els treballs s'havien valorat en uns dos milions d'euros i amb aquest preu es va iniciar el procés de licitació. No obstant, després de fer el concurs, els treballs es van adjudicar per 1.067.981 euros a l'empresa Xavier Alsina SA. Aquest preu, però, s'ha vist incrementat en aproximadament mig milió pel seguit d'imprevistos que han anat sorgint durant les obres, segons ha reconegut el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas. Aquest augment encara no està tancat i el representant municipal està encara negociant amb responsables de l'empresa per evitar un major increment. De fet, el preu final s'acostarà a "un cost més lògic" que el de l'adjudicació de l'anterior govern, segons Ribas.

Entre les problemàtiques sorgides que han provocat l'augment del cost de la feina de l'empresa hi ha l'aparició de molts serveis soterrats que han impossibilitat treballar amb maquinària pesant, rectificacions sobre la marxa (una vorera s'ha hagut de retallar perquè l'autobús no hi passava) i sobretot del baluard a la zona del Mercat.

Una escala a la muralla

De fet, en aquest sobrecost, hi haurà probablement el condicionament de la plaça del Mercat, que permetrà fer visible la part de muralla que ha quedat al descobert. L'actuació prevista és la instal·lació d'una escala per baixar sota el nivell de la plaça i observar el mur.

D'altra banda, les obres entre La Salle i la Creu ja han començat. El col·lector ja s'està col·locant i tot l'asfalt està arrancat. L'Ajuntament ha incorporat un altre arquitecte i un altre aparellador per fer un major seguiment dels treballs i aconseguir acabar a l'abril, un mes abans del previst inicialment.