El club de tir Olímpic de Girona va donar ahir el tret de sortida a la inauguració de les instal·lacions més modernes de Catalunya situades a Domeny. Socis, afiliats i usuaris habituals de l'antic camp de la Devesa -obligat a tancar- es van retrobar a primera hora del matí per estrenar les impressionants sales de tir, equipades amb els millors sistemes de seguretat.

Les 20 fileres de tir a la sala principal es van omplir amb els primers usuaris del club que actualment compta amb 300 socis però espera arribar als 500 després de l'obertura del nou espai, situat en un solar a tocar de la Nestlé.

Segons el seu gerent, Ildefonso Fernández, es tracta d'un espai "com un local social" on hi ha de tot. A banda de la zona per disaprar, qui ho vulgui pot llegir revistes o mirar la televisió o menjar al bar-restaurant que hi ha ubicat.

Els trets van encertar les dianes al llarg de la primera jornada on fins i tot els més petits es van atrevir a iniciar-se en aquesta pràctica. De fet, el club disposa d'un espai de 300 metres quadrats per als joves -d'entre 10 i 18 anys- on amb pistoles d'aire comprimit sostenten les primeres armes i afinen la punteria. Tot, en un ambient lúdic, esportiu i del tot controlat.

Per als més escèptics o dubitatius, Fernández va tranquil·litzar tothom, ahir, assegurant que a tothom qui dispari se li demana una fitxa on ha de demostrar que no té antecedents penals. Amb tot, la major part d'usuaris són cossos policials -el solar ha estat cedit per trenta anys per l'Ajuntament de Girona a canvi que els agents de la Policia Municipal puguin fer pràctiques de tir-, militars, vigilants de seguretat amb permís d'armes o empresaris, entre d'altres.

L'equipament, d'uns 4.000 metres quadrats, disposa d'aules de formació i no s'oblida, com el seu nom indica, dels campionats, que ara esperen recuperar del tot.