L'equipament cultural de la Marfà comença a obrir els seus espais. Després de l'estrena de la nova biblioteca Salvador Allende, que el passat 23 de desembre es va traslladar al nou espai, ara el Centre Cívic entrarà en funcionament aquesta setmana, tot i que s'ha d'acabar de decidir el dia.

Així, l'Espai Marfà comptarà amb un segon equipament després d'anar retardant la seva inauguració oficial, que es farà durant el primer trimestre de l'any un cop s'acabi la insonorització dels diferents boxs d'assaig per a músics.

Mentrestant, el nou Centre Cívic obert al públic comptarà principalment amb una sala polivalent, un despatx per entitats, espais per a tallers i s'hi ubicarà el bar que actualment es troba a Can Ninetes.

Els usuaris podran gaudir de les instal·lacions i dels serveis que ofereix el Centre Cívic i se sumen a la biblioteca Salvador Allende, oberta el passat 23 de desembre. Aquesta té 800 metres quadrats distribuïts en dues plantes i compta amb una zona infantil aïllada de la zona general. A més, disposa de quinze ordinadors públics.

El conjunt del centre cultural i cívic de la Marfà tindrà, quan s'inauguri oficialment aquest primer trimestre de l'any, 3.500 metres quadrats i inclourà tant l'antiga fàbrica tèxtil com una sala d'actes de 200 metres quadrats. L'obra ha costat més de 2 milions d'euros, a banda dels necessaris per equipar les dependències, i es va pagar entre l'Ajuntament i la Generalitat a través del Pla de Barris.

El projecte conclourà un cop s'hagin insonoritzat els boxs d'assaig per a músics i són l'últim pas per a la inaguració oficial per part del consistori. Mentrestant, a banda de la Biblioteca, dilluns ja estarà disponible l'esperat Centre Cívic.