L'Ajuntament de Girona preveu apujar els preus de les escoles bressol que hauran de pagar els pares després que els darrers quatre cursos s'hagin mantigut. Així ho ha deixat entreveure la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, que assenyala que Girona és una de les ciutats amb els preus més baixos, on les famílies paguen actualment el 25% del cost total per cada alumne (la resta ho assumeix l'Ajuntament, en part gràcies a una subvenció d'Ensenyament). En part l'augment serà conseqüència del descens dels ajuts del Govern català. L'oposició, excepte el PP, ja han criticat l'anunci.

Per aquest curs 2011-12, la matrícula s'ha mantigut al mateix preu que es va pagar per al curs 2008-2009. Això s'ha fet malgrat que s'han reduït els ajuts econòmics provinents de la Generalitat. De fet, per a cadascun d'aquests dos primers cursos, la Generalitat va subvencionar amb 1.800 euros cada alumne. Per al tercer (2010-11), el govern hi ha destinat 1.600 euros per nen. Els 200 euros de diferència els ha afegit el consistori. Per al curs en vigor encara s'està negociant la quantitat de l'ajut econòmic, però no es preveu un augment, fet que donaria més força a la puja de preus per als pares per al curs següent.

De fet, en el darrer ple es va aprovar acceptar un conveni que significa que l'Ajuntament rep 700.800 euros del Departament d'Ensenyament de la Generalitat per al curs 2010-11. Aquests diners són fruit d'un acord-marc entre el Departament d'Ensenyament i la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

Reacció de l'oposició

Tots els grups van acceptar rebre els diners amb un vot afirmatiu al ple, excepte la CUP. La regidora de la formació independentista Anna Pujolàs considerava que no es poden rebutjar els diners però lamentava que s'atorguin menys diners i que les retallades acabin afectant les famílies.La regidora d'ICV-EUiA, Núria Terés, va reclamar a l'equip de govern de Girona que sigui "bel·ligerant" i demani més diners per no acabar perjudicant els pares i les mares dels alumnes. En un comentari a Facebook, el socialista Xavier Amores indicava que "CiU ens anuncia que a Girona les famílies paguen poc i per tant que s'estudiarà revisar els preus, s'entén que a l'alça. És l'avís al que passarà a futur, els pares pagaran el que la Generalitat ha retallat".

Actualment, Girona té sis escoles bressol: El Pont (Pont Major), Baldufa (Germans Sàbat), Cavall Fort (Font de la Pólvora), El Tren (Sant Narcís), Garbí (Palau) i L'Olivera (Montilivi). A més, se n'està construint una al sector Devesa- Güell. El nou govern ja ha afirmat que no en construirà cap de nova de caràcter municipal.