La Festa Major de Salt de 2010 porta velocitat de creuer. Els nombrosos actes programats, diürns i nocturns, per satisfer les diferents franges d'edat estan registrant una bona participació de públic, no només del municipi sinó també procedent d'altres punts, bàsicament, de l'àrea urbana de Girona. Ahir, vigília del patró, Sant Jaume, un dels protagonistes va ser el gegant (element tradicional del costumari festiu català), amb la celebració de la cercavila, organitzada pels Amics dels Gegants de Salt, en què van ser convidades les colles geganteres de Cassà de la Selva, Bescanó, Fa·lera Gironina (Girona ciutat), Flaçà, Lladó i les Borges Blanques. Amb sortida a la Rambla Maçana, la rua festiva va passar per carrers del centre del municipi, seguint el trajecte Guilleries, Francesc Macià, Àngel Guimerà, Miguel de Cervantes, Enric Granados i Jaume Vicens Vives. L'associació tradicional Die Kivelinge de Lingen, la ciutat alemanya agermanada amb Salt, també van ser-hi presents.

Gairebé enllaçant amb la cercavila, el grup Macedònia va fer moure petits i grans amb el seu pop naïf a l'Era de Cal Cigarro. No és la primera vegada que el grup actua a Salt, on té una bona resposta del públic. L'actuació del grup, amb lletres de les cançons adreçades a nens i nenes fins a 13 anys però que també agrada als respectius pares i mares, va donar entrada als tradicionals sopars de veïns.

N'hi havia de programats als carrers de Joaquim Ravetllat; Cardenal Vidal i Barraquer; Josep Pla; del Far; Lluís Moreno; Doctor Castany; Maria Mercè Marçal; Sant Dionís (Era de Can Maret); Jacinto Benavente; Fidel Aguilar; Santa Afra; Caterina Albert; plaça Juli Garreta; i plaça de la Vila.

Acabats els àpats, la Festa Major es va traslladar a l'Era de Cal Cigarro, en què hi havia programades diferents actuacions musicals, segons horari. Setson, Terapia de Shock i Lax'n'Busto van precedir el clàssic correfoc, que els Diables d'en Pere Botero van desenvolupar de matinada amb la participació de les colles de diables Les Gàrgoles de Foc (Banyoles); Els Diables de l'Albera(la Jonquera); Els Diables de l'Onyar (Girona) i Els Guillables (Sant Hilari). Encenia el nucli antic. Sortia de l'Era de Cal Cigarro i passava, d'entre altres, per Martí i Pol, Països Catalans, Rodoreda, plaça Verdaguer, Processó, plaça Sant Jaume i Llarg acabant a la plaça de la Vila.