La regidora de Coordinació Territorial i Mobilitat, Isabel Salamaña (PSC), va advertir ahir que no hi haurà restriccions de trànsit a la rambla de Xavier Cugat, al barri de Fontajau, fins passades les festes de Nadal. Segons Salamaña, "encara no ho tenim determinat i estem treballant perquè els dificultats siguin mínimes". La representant municipal va advertir que "es farà tot el possible per minimitzar l'impacte de les obres del TAV en la vida del barri". Les obres han de servir per fer una sortida d'emergència del TAV, amb un ascensor a nivell de terra i un pou de compensació.

En principi s'havia previst que les obres a Fontajau relacionades amb el tren d'alta velocitat (TAV) provoquessin el tall de trànsit d'un mes a la rambla Xavier Cugat i canvis en la mobilitat a tot el barri. S'estudiava prohibir circular en cotxe en cap dels dos sentits de la Rambla i que només hi poguessin passar els veïns amb aparcament privat. A més, per compensar la pèrdua d'estacionament, l'espai de passeig interior passaria a ser zona d'aparcament. L'Ajuntament preveia que es tornés a tallar la circulació fins al juliol. Posteriorment, s'obriria un carril per sentit.

Per altra, part dilluns va sortir del port de Barcelona la peça més gran de la tuneladora i no es preveu que arribi abans de demà a la zona de Mas Xirgu.