L'Ajuntament de Girona activarà un dispositiu pel possible botellón d'aquest 18 de setembre semblant al que va utilitzar el març de l'any 2006, quan un macrodesplegament policial va evitar que els joves que pretenien beure alcohol al carrer s'acumulessin al lloc de la convocatòria, l'esplanada de la Copa del Parc de la Devesa. La tinenta d'alcaldessa de Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Maria Àngels Freixenet, va explicar ahir que faran un seguiment sobre l'evolució d'aquesta possible trobada i en cas que el concreti i es pugui determinar el punt de la reunió s'intervindrà com en aquella ocasió.

Els controls policials van ser efectius ja que el botellón, convocat per correus elèctrònics i missatges curts de telèfon mòbil, no es va poder celebrar. No obstant això, va derivar en un seguit d'actes vandàlics, amb la trencadissa de l'aparador d'una botiga, d'una cabina de telèfon i de la porta d'entrada d'una entitat d'estalvi que va acabar amb 37 detinguts després que els participants acabessin una improvisada rua davant de la Subdelegació del Govern. Allà van tallar parcialment el trànsit perquè es van asseure a terra i van bolcar contenidors. Moltes deixalles van acabar a la porta d'entrada de la Subdelegació.

La responsable de Seguretat a l'Ajuntament de Girona va admetre haver-se assabentat d'aquesta convocatòria per la informació del Diari de Girona de l'edició d'ahir. Des de fa uns dies, corre per la xarxa social Facebook una convocatòria d'un esdeveniment sota el títol: "Jo també assistiré en el botellón de girona, per despedir l'estiu" (sic). A continuació s'indica: "Ja que s'acaben les vacances, per què no despedir-se'n amb una festa de les grosses?" (sic). De moment hi ha noranta persones que han confirmat la seva assistència a aquest comiat de les vacances. El dia exacte encara s'ha de concretar. També l'hora i el lloc. En el web s'apunta que es decidirà "per votació".

No obstant això, ahir hi havia un grup similar, amb el mateix correu de l'organitzador que plantejava ja la mateixa convocatòria per al dia 18 d'aques mes. Aquest grup s'ha anul·lat, possiblement per evitar duplicitat d'interessos.

Per aquelles dates, va aparèixer una moda entre els joves de diferents ciutats de l'Estat. Es pretenia reunir la màxima quantitat de persones fent botellón en una ciutat amb l'objectiu de superar altres ciutats i aconseguir ser la ciutat amb el rècord. En alguns punts, les convocatòries es van arribar a organitzar sota el paraigües municipal. A d'altres directament es van prohibir. A Girona, on no està prohibit beure alcohol al carrer, es va optar per considerar-ho com a concentracions massives de gent sense permís. Es van muntar multitud de controls policials a les entrades de la ciutat on es van escorcollar molts cotxes i a l'estació de tren, on es miraven les motxilles. Es van requisar ampolles i altres objectes susceptibles de ser utilitzats a la "festa il·legal", com ara instruments musicals.

Antigament, abans de la moda de competir per convocar gent als botellons grups de joves universitaris celebraven l'inici de curs als Jardins dels Alemanys o a la Devesa. També van provocar la presència policial algun cop.