El Patronat del Call de Girona celebra aquest cap de setmana la desena Jornada Europea de la Cultura Jueva. Al llarg del dia d'avui i demà es realitzaran activitats obertes al llarg del dia, des de tallers infantils, exposicions fins a tallers de dansa. Girona, com a membre de la Red de Juderías de España, participa en aquesta activitat anual celebrada a tot Europa.

En el marc de la X Jornada es presentarà l'exposició Visats per la llibertat -homenatge als diplomàtics de nacionalitat espanyola que durant la II Guerra Mundial van ajudar els jueus perseguits -, així com el llibre La ija i la madre komo la unya i la carne a càrrec de les autores, Matilde Gini Barnatán i Viviana Rajel Barnatán.

Les activitats començaran a les deu del matí amb una jornada de portes obertes al Museu d'Història dels Jueus, que inclou una visita lliure a la col·lecció permanent i a l'exposició temporal Visats per a la llibertat. Al matí hi haurà contes i llegendes de la tradició jueva, a càrrec de Va de Contes, amb un petit esmorzar per a la mainada. A la tarda, hi haurà un taller de danses populars jueves. Per demà, el Museu tornarà a oferir una jornada de portes obertes. Al matí es presentarà de nou el llibre i hi haurà un recital i lectura de poemes a càrrec de les autores. També hi haurà la visita ?guiada La Regina fa festa: festivitats i tradicions a la Girona jueva.