L'Auditori-Palau de Congressos de Girona ja té lligats nou congressos per a l'any vinent. D'aquests nou congressos confirmats, quatre superen els 800 congressistes. Aquesta dada de futur la va posar sobre la taula ahir la presidenta de la Fundació Auditori-Palau de Congressos, i alcaldessa de Girona, Anna Pagans, per demostrar el bon estat de salut de l'equipament i per esmentar que la ciutat ha entrat al circuit estatal de congressos".

Molts dels congressos lligats per l'any 2010 s'han fet en anteriors edicions a llocs com València, Canàries i Cadis. La medicina és la temàtica més destacada. Per exemple, hi ha confirmades trobades sobre neurologia, cardiopatia isquèmica i cirurgia plàstica.

Aquest apunts sobre l'any vinent es van esmentar en la valoració del funcionament de l'Auditori al llarg de l'any 2008. En total, hi van passar 93.000 persones. Aquesta quantitat significa un augment respecte l'any anterior en 13.000 persones.

A parer de la presidenta de la Fundació i alcaldessa, les dades evidencien que dos anys després de la seva inauguració "l'Auditori-Palau de Congressos s'ha consolidat al llarg d'aquests 2008 com l'equipament cultural i de negocis quee la ciutat i les comarques gironines que necessitaven".

Al llarg del 'any passat hi va haver catorze congressos, quatre més que l'any anterior. També s'han organitzat setanta jornades i congressos, onze més que el 2007. Els congressos, convencions, jornades i esdeveniments, han reunit més de 31.000 participants. Aquesta quantitat, segons Anna Pagans, ha permès una repercussió molt important per als comerços, hotels i restaurants.

Pel que fa a l'apartat musical, gairebé 62.000 persones han assistit a alguna de les propostes, que han anat des de primeres figures internacionals fins a la promoció d'artistes gironins passant per activitats familiars, educatives i cicles de música diversa. La programació estable ha constat de 65 concerts amb 42.500 espectadors, enfront dels 56 concerts i els 33.500 espectadors de l'any 2007

Tot plegat ha suposat, que l'equipament estigués obert 269 dies al llarg de l'any passat: 136 dies d'activitats congressuals i 133 dies d'activitats musicals.