Segueix-nos a les xarxes socials:

Lligams empordanesos

La nova governadora de la província de Buenos Aires té els orígens a Figueres

María Eugenia Vidal i la seva família mantenen contactes amb els parents figuerencs des de fa anys

La nova governadora de la província de Buenos Aires té els orígens a FigueresJEAN PIERRE

La província de Buenos Aires acaba d'elegir María Eugenia Vidal com a nova presidenta d'aquesta important regió argentina, la més poblada del país. Nascuda el 1973 en aquesta mateixa ciutat, Vidal representa la formació conservadora Cambiemos i és la mà dreta del seu líder, Mauricio Macri. L'Argentina és un estat federal integrat per vint-i-tres províncies i una ciutat autònoma, Buenos Aires, la qual és la capital federal de tot l'estat. La província de Buenos Aires és la més gran i la capital és Ciudad de La Plata.

En el món polític argentí i a moltes parts de Sud-amèrica, María Eugenia Vidal és considerada als 42 anys un valor a l'alça, tant per la seva preparació com per la seva projecció.

Llicenciada en Ciències Polítiques, té 42 anys, està casada amb Ramiro Tagliaferro i té tres fills. Va estudiar a la Pontificia Universidad Católica de Buenos Aires i compateix amistat amb el papa Francesc, porteny com ella.

Fins aquí el relat d'actualitat d'aquest personatge públic que, per casualitats de la vida, té els seus orígens a Figueres, ja que és descendent directa del granaire Jaume Vidal Pau, qui tenia el seu negoci a tocar la cruïlla del carrer Peralada amb el carrer de la Muralla, a prop del Menestral.

Vidal i la seva família, especialment la seva tia Carmen, mantenen un estret contacte amb els descendents figuerencs, concretament amb el matrimoni format per Aurèlia Guillamet Navarra i Narcís Oliveres i Terrades.

Aquest contacte s'ha incrementat aquests darrers anys, fins al punt que el novembre de l'any passat, María Eugenia Vidal, amb el seu marit i fills, van voler venir a Figueres per conèixer la ciutat abans de ser rebuts en audiència pel Sant Pare al Vaticà. "Va ser una visita molt simpàtica -expliquen Aurèlia i Narcís-, ja que van venir expressament amb el TAV des de Barcelona per passar un dia amb nosaltres. Junts vam passejar per Figueres i els vam acompanyar fins al carrer Peralada, per mostrar-los on era l'establiment del seu besavi. Vam dinar al Celler de ca la Teta de l'Hotel Duran". "María Eugenia havia demanat la benedicció apostòlica al Sant Pare i aquest no la hi va voler donar a distància. Li va dir, si la vols, vine al Vaticà. I hi van anar, és clar".

El pare de la governadora, José Luis Vidal, és un prestigiós cardiòleg que ja coneix el territori, ja que ha participat en congressos d'abast internacional a Barcelona. La tia María Carmen és l'enllaç principal entre Buenos Aires i Figueres. "Ha vingut en diverses ocasions i sempre ha tingut molt d'interès a conèixer Figueres i la nostra comarca", relaten Aurèlia i Narcís.

El salt a Sud-amèrica

L'arribada dels Vidal a Sud-amèrica és una llarga història que no té res a veure amb l'exili republicà. El besavi Emili Vidal Mont ja era el continuador d'una empresa familiar que devia anar bé, ja que va poder cursar estudis a Suïssa. Emili es va casar amb la barcelonina Carme Canals. Tenia dues germanes, Josefa i Maria. Josefa era la mare d'Assumpció Navarra Vidal, àvia i mare d'Aurèlia Navarra Guillamet.

El matrimoni Vidal Canals va tenir un fill, Jaume, qui després de la guerra civil, i havent fet el servei militar convencional, va marxar a Sud-amèrica. Allà es casà amb una noia argentina, amb qui va tenir tres fills, un dels quals és el cardiòleg José Luis Vidal, pare de la governadora.

Prem per veure més contingut per a tu