L’Adepaf manté la caiguda lliure a Copa i l’Escala va llançat a Segona

Els figuerencs encadenen la cinquena derrota seguida i les escalenques el vuitè triomf consecutiu

El Castelló, celebrant el triomf ampli amb la Vall d’en Bas. | EMPORDÀ

El Castelló, celebrant el triomf ampli amb la Vall d’en Bas. | EMPORDÀ / ll.r. figueres

Emporda.info

L’equip sènior masculí de l’Adepaf ha començat l’any de la mateixa manera que el va acabar, amb derrota. Els nois que entrena Cristian Ruiz van patir, a la pista del Santa Coloma de Gramenet, la cinquena derrota consecutiva, el dissabte passat (79-69). L’equip va sortir adormit (18-5 al primer quart) i no va poder sorprendre els colomencs.

Amb aquest nou desencís, els figuerencs baixen al penúltim lloc de Copa Catalunya, en zona de descens. Aquest dissabte (19 h), a Castelló d’Empúries, l’Adepaf té un partit vital per la permanència, ja que rebrà el Safa Claror barceloní, amb qui està empatat a punts.

A Primera Territorial, el Castelló de Tete Quirante va fer un partidàs davant el Vall d’en Bas (96-36), rival de la part alta, i s’escapa dels últims llocs. En canvi, l’Escala segueix penúltim després de perdre a Cassà (76-66). L’Escolàpies va ajornar el seu duel amb el Sant Gregori Vall de Llémena B pel 23 de març, mentre que al grup 2, el duel comarcal entre el Vilafant i el Roses també es va posposar, pel 8 de març. Qui tampoc va jugar el cap de setmana passat va ser el Grifeu de Llançà, que disputarà el partit previst amb el Cristinenc el 3 de març.

Esperant l’1 de març

A Segona Catalana femenina, l’Escala manté el ritme frenètic de finals d’any. A la pista del Llavaneres, les de Toni Espinosa van encadenar la vuitena victòria seguida (50-54) i continuen mirant el líder Vilablareix de reüll. Les escalenques són terceres, encara s’han d’enfrontar al Vilablareix (1 de març) i aquest diumenge (17.15 h) reben el Vilassar de Dalt.

En sots 25, l’Escolàpies es va imposar a Fornells (58-65) i manté opcions de lideratge, mentre que l’Escala i el Roses van perdre contra el Quart (42-57) i el Fontajau (50-46).