Valors de plata al futbol empordanès

Continuïtats de Brugué (Llevant), Pol Valentín (Sporting) i Gerard Valentín (Huesca) i pendents d’Oscar Ureña

Arnau Ortiz, jugador del Girona, ha estat cedit a l’Eldense. El curs passat va estar al Múrcia.

Arnau Ortiz, jugador del Girona, ha estat cedit a l’Eldense. El curs passat va estar al Múrcia. / REAL MURCIA

Lluís Ribera

Lluís Ribera

A manca d’un equip altempordanès a categories elevades, els futbolistes de la comarca es reivindiquen en lligues professionals. Al futbol espanyol, Pep Chavarría i Valery Fernández –vegeu destacat de sota– es troben a Primera Divisió i a només una categoria per sota, Segona Divisió A, hi ha entre quatre i cinc jugadors que pressionen amb força: Arnau Ortiz, Roger Brugué, Pol Valentín, Gerard Valentín i Oscar Ureña.

Als darrers dies, s’ha concretat l’arribada de l’extrem figuerenc Arnau Ortiz a l’Eldense, que acaba d’ascendir. Qui va ser jugador del Peralada i del Figueres, de 22 anys, ha estat cedit al conjunt alacantí per part del Girona, amb qui té contracte fins al 2026. El club gironí també està pendent del futur de l’alhora extrem figuerenc Oscar Ureña, de 20 anys. El curs passat el va acabar cedit al Cartagena, de Segona Divisió A, que també el vol reclamar, juntament amb l’Oviedo. Míchel Sánchez, entrenador del Girona, vol veure l’evolució de l’ex del Figueres i de la Salle Figueres durant la pretemporada per decidir si se’l queda o el continua foguejant.

Un dels jugadors de l’Alt Empordà que enguany ha estat a punt d’acompanyar Chavarría i Valery a Primera és Roger Brugué, de 26 anys. Per només un minut, el Llevant es va quedar sense l’anhelat ascens, amb un final cruel contra l’Alabès, que va pujar per un penal en el darrer segon de la pròrroga. El de Bàscara, amb passat al Figueres i al Peralada, té contracte amb els valencianistes fins al 2026.

També és previst que continuï a la categoria de plata Gerard Valentín, de 29 anys. El Huesca va pagar 400.000 euros fa un any i mig al Lugo per fitxar el lateral avinyonenc. Valentín, format a la base del Figueres, té contracte fins al 2025. El seu germà, Pol Valentín, encadenarà el segon curs a l’Sporting de Gijón, que el té vinculat fins al 2024. El defensa avinyonenc, de 26 anys, va arribar al primer equip del Figueres sent encara juvenil.

Valors de plata al futbol empordanès

Valors de plata al futbol empordanès / Emporda.info

[object Object]

La Primera Divisió mantindrà la doble representació altempordanesa: el figuerenc Pep Chavarría amb el Rayo Vallecano i l’escalenc Valery Fernández amb el Girona. El polivalent Chavarría (25 anys), que com Brugui i Pol Valentín va debutar al Figueres sent juvenil, té contracte fins a 2027. Valery, de 23 anys, estarà vinculat al Girona fins al 2026. L’extrem s’havia format al planter de l’Escala i fins i tot va arribar a jugar amb el primer equip a Primera Catalana.

A fora, el lateral riumossenc David Juncà encadenarà la segona temporada al Wisla de Cracòvia, de la segona categoria de Polònia. En canvi, el defensa figuerenc Zou Feddal deixa l’Alanyaspor, de la primera de Turquia, després de mig any, i el seu futur passa per continuar a l’estranger.

També a la primera categoria, en aquest cas a Andorra, s’hi mantenen els figuerencs Carles Coto i Jose Bejarano (FC Santa Coloma) i Kilian Grant (Inter Club Escaldes). Coto i Bejarano estan immersos en la fase prèvia de la Conference League contra el Penybont, de Gal·les.

Pep Chavarría, en el Madrid-Rayo del curs passat.

Pep Chavarría, en el Madrid-Rayo del curs passat. / RODRIGO JIMÉNEZ